Dr. GPS

Cum te pot ajuta datele colectate de către echipamentul GPS să optimizezi operațiunile flotei

Publicat la: 2018-05-09 10:59:03
Managerii de flote auto, indiferent de domeniul de activitate, caută soluții pentru a eficientiza operațiunile companiei. Lista de responsabilități, în continuă creștere, face dificilă găsirea timpului necesar pentru a identifica noi metode de optimizare a operațiunilor. Aici intervine Fomco GPS, pentru a te ajuta.

Cu ajutorul sistemului de monitorizare prin GPS, ușor de utilizat, poți accesa rapid datele de care ai nevoie pentru a lua decizii informate, aplicabile. 

Cum să îți convingi angajații de beneficiile monitorizării flotei prin GPS

Publicat la: 2018-04-24 11:10:24
Având puterea tehnologiei GPS la îndemână este un avantaj incredibil pentru orice manager de flotă. Cândva o tehnologie utilizată doar la nivel guvernamental, software-ul de monitorizare a flotelor prin GPS este acum un instrument puternic pe care companiile, școlile și instituțiile publice, îl pot utiliza pentru a îmbunătăți semnificativ eficiența flotelor de vehicule și a echipamentelor. De altfel, beneficiile monitorizării prin GPS pentru practic aproape orice tip de flotă de vehicule și echipamente sunt bine stabilite.

Cu toate acestea, nu toată lumea din cadrul companiei tale va fi de acord cu folosirea tehnologiei de monitorizare și localizare prin GPS. 

Top 7 lucruri pe care fiecare manager de flotă ar trebui să le știe

Publicat la: 2018-04-10 13:26:07
Atunci când administrezi o flotă auto, indiferent de dimensiunea acesteia, jobul presupune o multitudine de responsabilități și provocări. Ca și manager de operațiuni, trebuie să găsești modalități de a reduce costurile și riscurile operațiunilor și de a fi mai eficient. Asta înseamnă că există anumite informații pe care ai nevoie să le cunoști (sau să le poți afla rapid). 

1. Unde sunt activele flotei (în orice moment)
La nivelul cel mai de bază, fiecare manager de operațiuni de flotă trebuie să știe locația activelor flotei. Din fericire, urmărirea prin GPS nu se mai aplică doar pentru vehicule. Indiferent dacă este vorba despre un camion care efectuează o livrare, echipamente grele de construcție care se află în teren sau un echipament care este închiriat unei terțe părți, poți urmări locația fiecăruia dintre aceste bunuri în orice moment.

Cum funcționează sistemul de monitorizare prin GPS pentru gestionarea unei flote

Publicat la: 2018-03-27 10:18:54
Beneficiile utilizării unui sistem de urmărire GPS eficient și fiabil pentru gestionarea flotei tale sunt de neegalat. Pe lângă faptul că te ajută să crești productivitatea printr-o eficiență îmbunătățită, un sistem de management al flotelor prin GPS poate, de asemenea, să îți ajute organizația să sporească vizibilitatea și trasabilitatea vehiculelor și a altor bunuri valoroase. De asemenea, te poate ajuta să identifici orice ineficiență sau riscuri și să le adresezi rapid înainte de a deveni probleme majore.

Deci, cum funcționează toate acestea? Și voi putea să folosesc sistemul ușor, fără bătaie de cap?

Monitorizezi viteza mașinilor din flotă?

Publicat la: 2018-01-23 16:32:21
Cei care sunt pe drumuri, lucrătorii mobili, au tendința de a fi mereu sub presiune pentru a atinge termenele limită sau pentru a-și îndeplini targetul de vânzări. Iar, de cele mai multe ori, din aceste cauze, accelerează între destinații.

Știm cu toții că viteza mare e periculoasă. Face ca tamponările să fie mai rele, încetinește viteza de reacție a șoferilor și reduce controlul asupra mașinii. În 2016, în România s-au înregistrat 27.000 de accidente rutiere, soldate cu peste 1,900 de decese, iar principala cauză a acestora a fost viteza excesivă. În plus, tendința de a accelera, crește șansele ca un șofer să conducă mai periculos și în alte moduri – de exemplu, să conducă prea aproape de mașina din față, sau să folosească telefonul în timp ce conduce, sau să conducă în continuare, chiar dacă e obosit.