3 modalități sigure pentru a reduce cheltuielile cu flota auto

Administrarea flotei, pentru orice flotă - indiferent dacă este compusă din autoturisme și camioane, mașini de serviciu sau utilaje, nu este ieftină. Cheltuielile flotei pentru întreținere, asigurare și combustibil, pot consuma rapid bugetul și fluxul de numerar al afacerii.

Pentru companiile care se bazează pe vehiculele din flotă, pentru operațiunile de zi cu zi, găsirea unor modalități de reducere a cheltuielilor poate fi dificilă, dar merită efortul. Chiar și companiile mici și mijlocii pot beneficia de reducerea costurilor și de creșterea fluxului de numerar.

Iată câteva modalități prin care puteți începe să reduceți cheltuielile flotei, cu ajutorul unui sistem de administrare a acesteia:

1. Reduceți sau eliminați mersul în gol al motorului
Timpul pe care mașinile dvs. îl petrec cu motorul la ralanti, este timp în care se irosește combustibil, iar acest lucru nu este productiv pentru compania dvs. În plus, mersul în gol al motorului, în exces, crește uzura vehiculului, ducând la creșterea cheltuielilor cu mentenanța și potențialele reparații ale mașinilor.

În termeni generali, cu cât este mai mare motorul, cu atât mai mult va costa mersul în gol, pe oră, pentru organizația dvs. Cu toate acestea, costul specific diferă în funcție de o varietate de factori, printre care:
  • Dislocarea motorului
  • Costul combustibilului
  • Timpul petrecut în gol în fiecare zi
Prevenirea mersului în gol al motorului necesită un control strict asupra vehiculelor aflate pe teren, dar și rapoarte detaliate despre comportamentul la volan al fiecărui șofer.

2. Faceți mai multe în legătură cu întreținerea preventivă
Concentrându-vă pe măsuri de întreținere preventivă, pentru a rezolva probleme mai mici, înainte ca acestea să ajungă la reparații costisitoare, este o modalitate excelentă de a reduce costurile și de a vă menține eficiența vehiculelor la maxim de capacitate.

Aceste eforturi pot include activități precum verificarea curelelor de transmisie, să nu aibă urme de uzură, sau ceva minor cum e să vă asigurați că toate cauciucurile mașinilor sunt menținute la presiunea optimă (lucru care îmbunătățește comtrolul mașinii, frânarea și economia de combustibil).

Fiind atent la aceste reparații minore acum, vă poate ajuta să evitați defecțiuni catastrofale în viitor. Conectarea dispozitivului GPS al vehiculului la sistemul de diagnosticare de la bord, care transmite date la distanță de la vehicule, vă poate ajuta să determinați cu ușurință ce vehicule au nevoie de întreținere preventivă și să optimizați fluxul de lucru în consecință.

3. Preveniți în mod proactiv pierderea vehiculului
E mai ușor de zis decât de făcut, să preveniți pierderea prematură (scoaterea din uz) a unui vehicul din flotă. În fiecare zi, vehiculele sunt supuse riscurilor care le amenință ciclul de viață și siguranța, riscuri cum sunt defecțiuni, accidente sau chiar furt.

Ca atare, pentru a reduce costurile și probabilitatea de a înlocui veiculele, este necesar:
  • Să monitorizați și să controlați comportamentul la volan al șoferilor, pentru a preveni accidentele
  • Să implementați măsuri care să prevină furturile
  • Să vă asigurați că toate vehiculele din flotă sunt bine întreținute4. Implementați un sistem de administrare și monitorizare a flotei prin GPS
Multe din recomandările de mai sus se bazează pe statistici legate de performanța vehiculelor, comportamentul șoferilor și și date de localizare actualizate. Folosirea unui sistem de localizare și monitorizare prin GPS a flotei, oferă companiilor datele de care au nevoie pentru a face aceste îmbunătățiri și pentru a economisi din cheltuielile generate de către vehicule.   
Sistemele de monitorizare prin GPS le permit managerilor de flote să identifice cu ușurință obiceiurile de condus și să înregistreze date care să îi ajute să urmărească activitățile. Din acest punct, este posibil să corectați comportamente specifice ale șoferilor, care contribuie la pierderea de combustibil și la riscul excesiv de accidente.

În plus, multe dispozitive GPS moderne pot fi legate la sistemele de diagnosticare aflate la bordul vehiculelor și pot transmite date de la distanță, la intervale regulate. Aceste informații pot fi apoi utilizate pentru a identifica tipul de întreținere necesar pentru fiecare vehicul, pentru a preveni problemele viitoare și pentru a lua decizii informate.

GPS-ul poate fi un instrument extrem de important în prevenirea furturilor, pentru companiile de orice tip, deoarece oferă actualizări constante legate de poziția vehiculelor. Cu ajutorul datelor GPS, se simplifică urmărirea locației unui bun furat, permițându-vă să ajutați autoritățile să recupereze proprietatea companiei dvs., intactă.

Pentru mai multe informații despre soluțiile de admnistrare și monitorizare a flotelor auto, oferite de către Fomco GPS, accesați linkul www.fomcogps.ro.