Cum te pot ajuta datele colectate de către echipamentul GPS să optimizezi operațiunile flotei

Managerii de flote auto, indiferent de domeniul de activitate, caută soluții pentru a eficientiza operațiunile companiei. Lista de responsabilități, în continuă creștere, face dificilă găsirea timpului necesar pentru a identifica noi metode de optimizare a operațiunilor. Aici intervine Fomco GPS, pentru a te ajuta.

Cu ajutorul sistemului de monitorizare prin GPS, ușor de utilizat, poți accesa rapid datele de care ai nevoie pentru a lua decizii informate, aplicabile. Software-ul de monitorizare al Fomco GPS, extrem de intuitiv, îți oferă instrumentele potrivite afacerii tale, incluzând:



 
  • Hărți interactive
  • Rapoarte detaliate
  • Alerte
  • Urmărire și monitorizare vehicule
  • Urmărire șofer și informații despre comportamentul acestuia
Cum poți folosi datele obținute cu ajutorul echipamentelor Fomco GPS pentru a-ți optimiza operațiunile?

Monitorizarea flotei auto prin sistemul de localizare și monitorizare GPS

Prin monitorizarea flotei auto, societățile care doresc să-și eficientizeze fluxul de lucru obțin un control necesar, respectiv reușesc să optimizeze economiile legate de deplasări și activități de transporturi. Soluția pe care ne-o oferă tehnologia de astăzi, prin aceste sisteme de localizare și monitorizare GPS, reprezintă un ajutor enorm în acest domeniu. Organizarea și monitorizarea parcului auto, în cadrul unei societăți, nu este deloc simplă.

Sistemele de monitorizare flotă ajută la managementul flotei, furnizând date exacte cum ar fi:
  • poziția, coordonatele vehiculului
  • starea vehiculului – deplasare sau staționare
  • viteza de deplasare
  • multe alte caracteristici care sunt pre-setate sau măsurate
Fomco GPS furnizează în acest domeniu unele dintre cele mai sofisticate și profesionale echipamente. Având o experiență de peste 12 ani în acest domeniu, ingineri împreună cu dezvoltatori experimentați, au creat un sistem care acoperă aproape toate nevoile pieței și este în continuă dezvoltare.

Monitorizarea rutelor, activităților

Cu ajutorul sistemului de monitorizare GPS poți avea date despre starea și poziția obiectului monitorizat. Datele, achiziționate de un receptor GPS, sunt prelucrate apoi transmise prin GPRS, către serverul principal. Aceste date sunt interpretate, prelucrate și pot fi interogate online de către clienți. Aplicația client este ușor de înțeles, cu o interfață prietenoasă, special concepută pentru o interpretare facilă a datelor primite.

Sistemul de monitorizare prin GPS  îți oferă o viziune asupra activității șoferilor, a traseelor parcurse, a timpilor de staționare și de funcționare, atât în interes de serviciu cât și în interes privat (dacă este permis).

Cu ajutorul sistemului de monitorizare GPS ții evidența traseelor, având numeroase beneficii:
  • eviţi cheltuielile inutile cauzate de utilizarea vehiculului în interes propriu
  • eviți întreruperile inutile de lucru
  • activitatea de control devine mai uşoară datorită sistemului de monitorizare GPS
  • se certifică condiţiile de transport adecvate şi îndeplinirea sarcinilor de lucru

Sistemul funcționează non-stop, adună 24h din 24 datele trimise, cu ajutorul unităţii de monitorizare GPS/GPRS instalate în vehicul şi le centralizează în serverul de date. Ulterior aceste date vor fi procesate şi pot fi puse la dispoziția ta oricând.

Lista traseelor furnizează un raport detaliat, datorită sistemului de localizare și monitorizare GPS, despre traseele efectuate în funcţie de adresă sau denumirea firmei, la acestea adăugându-se:
  • informaţii despre traseele efectuate
  • informaţii despre vitezele medii
  • informaţii despre durata traseelor
  • informaţii despre staţionări (de exemplu în cazul agenţilor de vânzări)Traseele pot fi vizualizate și sub formă de redare video, dacă este nevoie de vizualizare retroactivă.

Monitorizarea consumului de combustibil

Modul în care este gestionezi  consumul de carburant este unul din elementele cheie care fac diferența dintre o companie profitabilă și una neprofitabilă, în domeniul transportului.
Monitorizarea consumului de combustibil este importantă pentru a te convinge că fiecare strop de combustibil pe care îl achiziționezi este folosit doar de către motorul vehiculului, pentru a avea certitudinea și corectitudinea alimentărilor efectuate. Cu ajutorul instrumentelor de monitorizare a combustibilului, poți vizualiza consumul real al vehiculelor și poți preveni furtul de combustibil.

Fomco GPS îți pune la dispoziție mai multe modalități prin care poți monitoriza consumul de combustibil:

1. Sondă litrometrică

Măsurarea nivelului de combustibil cu ajutorul sondei litrometrice este una foarte precisă. Sonda este conectată la unitatea de monitorizare GPS. Necesită mare precizie la instalare și calibrare, dar oferă mari beneficii:
  • Poți realiza o economie de combustibil de până la 30%
  • Poți monitoriza în timp real nivelul de combustibil
  • Poți detecta evenimentele importante pe timpul deplasării și scăderile semnificative de combustibil
  • Ai contact direct și online prin telefonul personal, cu ajutorul interfeței Bluetooth
  • Poți stoca mesajele, pentru control
  • Poți detecta în timp real evenimentele neașteptate, modificările de temperatură
  • Poți monitoriza în timp real temperatura compartimentului de marfă
  • Poți partaja cheltuielile generate între centrele de cost
2. Antifurt TankCAP

Capacul electronic de rezervor (Antifurt TankCap) este un dispozitiv dezvoltat în primul rând pentru detectarea deschiderii capacului de rezervor, dar și pentru  o protecție suplimentară antifurt.

TankCap este montat direct pe rezervorul de combustibil și se conectează la intrarea analogică a unui sistem de monitorizare GPS, care trimite avertizări de fiecare dată când se deschide capacul rezervorului.

Capacul antifurt motorină TankCAP este compatibil cu orice sistem de localizare si monitorizare GPS care are intrare analogică de 0-10V.

3. Monitorizare prin CAN (Controller Area Network)

În cazul acestei soluții de monitorizare, consumul de combustibil este preluat de la calculatorul de bord al mașinii. Măsurarea consumului de combustibil prin CAN este o soluție ideală pentru autoturisme și dube, și în general pentru vehicule unde forma și poziția rezervorului nu permit instalarea sondelor.

Soluțiile de monitorizare a vehiculelor/combustibilului oferite de către Fomco GPS  te ajută să identifici și să remediezi ineficiențele!

Prin faptul că poți accesa și monitoriza aceste tipuri de date din sistemul de urmărire a gestionării flotelor, poți identifica și aborda orice ineficiență din cadrul organizației tale. Asigură-te că datele furnizate funcționează pentru tine, prin obținerea unei vizibilități mai bune a operațiunilor tale globale.

Dacă ești gata să duci flota la nivelul următor cu o soluție eficientă de urmărire a managementului flotei, contactează-ne chiar astăzi!