Dr. GPS
Sistemele de monitorizare prin GPS în cifre
Publicat la: 2017-02-14 11:27:16
Dacă ne referim la cele mai moderne sisteme de monitorizare prin GPS am putea spune extrem de multe, am putea înșira o sumedenie de avantaje pro-utilizare, am putea oferi sfaturi de tot felul, am putea să vă îndrumăm spre cei care deja îl folosesc cu succes, iar ei v-ar putea spune la rândul lor de ce merită să o faceți dacă aveți o flotă de vehicule și doriți să optimizați activitatea de operare a ei. Însă în articolul de față ne-am propus altceva: să vă oferim cât mai multe statistici și cifre legate de gps și sistemele de monitorizare prin GPS. Pe de-o parte sunt informații practice care să vă ajute să luați decizia de a le utiliza, iar pe de altă parte, unele sunt pur și simplu curiozități din domeniu.
Metode de securizare a flotei
Publicat la: 2017-02-09 11:54:29
Dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație a schimbat pentru totdeauna fața transporturilor auto de mărfuri și persoane. Evoluția este realmente spectaculoasă, iar în prezent nimeni n-ar mai putea concepe ca circulația camioanelor, de pildă, să se facă în Europa fără limitatoare de viteză sau tahografe. Asta pentru că și legislația s-a modificat și nu mai permite asta. Dar, mai nou, inclusiv sistemele de monitorizare prin GPS câștigă teren și devin din ce în ce mai mult un standard de bună practică. Toate aceste infuzii tehnologice care se fac în dotarea vehiculelor sunt menite să crească gradul de siguranță în care se fac transporturile și, în final, cresc siguranța pe drumurile publice. Haideți să vedem în continuare, pe lângă sistemele de monitorizare prin GPS, ce alte metode se securizare a flotelor auto mai avem la dispoziție pentru a face drumurile mai sigure.
Un nou proiect UE pentru monitorizare GPS de mare acuratețe
Publicat la: 2017-02-02 10:27:22
Ca furnizor de soluții integrate de monitorizare GPS, urmărim deja de multă vreme evoluția sistemelor care folosesc sateliții artificiali pentru a furniza, prin unde radio, poziționarea exactă a unor obiecte aflate pe pământ. Despre evoluția GPS, pornită de la un proiect al Armatei Americane, pus apoi și la dispoziția publicului larg, prin frecvențele civile, am mai scris pe această pagină. La fel ca și despre alte proiecte alternative, cum sunt sistemele dezvoltate de Rusia, China, India și chiar Uniunea Europeană (UE). Fiecare din acești dezvoltatori au cheltuit și chletuie în continuare sume colosale pentru dezvoltarea și perfecționarea sistemelor de poziționare prin satelit, care au ajuns la niște grade de acuratețe formidabile și inimaginabile acum 20-30 de ani.
Harta vitezelor din Europa obținută prin monitorizare prin GPS
Publicat la: 2017-01-26 09:02:57
Între multele aplicații pe care utilizarea unui sistem de monitorizare prin GPS o poate cunoaște, se numără și realizarea unor studii care să furnizeze informații practice pentru toți transportatorii dintr-un anumit areal. De pildă, o companie cu sediul în Letonia a studiat timp de 4 ani vitezele medii de deplasare cu care camioanele se deplasează prin diferite țări din Europa. Pentru ca rezultatele să fie relevante, studiul efectuat prin monitorizare prin GPS s-a făcut pe rute care însumate strâng peste 100 de milioane de kilometri parcurși în perioada studiată. Deși la început s-au monitorizat rute efectuate prin 72 de țări de pe mai multe continente, ulterior studiul s-a concentrat doar pe Europa, pentru a obține date cât mai relevante.
7 mituri spulberate despre monitorizarea vehiculelor prin GPS
Publicat la: 2017-01-20 10:49:27
Piața serviciilor de monitorizare GPS cunoaște o dezvoltare tot mai mare, motiv pentru care apar atât entuziaști, cât și sceptici. Pentru că aceste servicii implică de regulă activități de monitorizare flotă, implică mulți șoferi de vehicule de transport persoane sau marfă, au apărut și multe legende și mituri despre care ne-am propus să vorbim în acest articol și să vedem cât de reale sunt și cât din ele sunt fabulație. Să le luăm pe rând în continuare pe cele mai populare: