Top 5 concepții greșite despre implementarea unui sistem de monitorizare GPS

Top 5 conceptii gresite despre implementarea unui sistem de monitorizare GPSMonitorizarea flotelor de autovehicule prin sisteme bazate pe tehnologia GPS a prins un avânt tot mai mare în ultimii ani. Sunt o sumedenie de produse disponibile, de la foarte mulți producători, fiecare încercând să-și scoată în evidență avantajele. Principala rațiune pentru care ele se implementează e aceea de a eficientiza activitatea flotei. Însă, nu de puține ori, deși rezultatele sunt dovedite și răs-dovedite de tot mai mulți clienți care le-au adoptat și folosesc constant, apar și informațiile contradictorii. Miturile și preconcepțiile au cuprins și ele o parte din cei potențial interesați de implementarea unor sisteme de monitorizare GPS. Așa că ne-am propus să analizăm puțin aceste concepții și să vedem, pe rând, pas cu pas, de ce ele sunt greșite.
Acestea 5 pe care urmează să vi le prezentăm sunt doar câteva din cele mai frecvente obiecţii pe care le auzim când prezentăm un sistem de monitorizare prin gps. Probabil lista este mai lungă și la fel de probabil e că poate vor apărea pe viitor și altele noi. Să le luăm pe rând:
 
 

1.    “Nu vreau să supăr șoferii”

Atunci când se introduce un sistem de Monitorizare prin GPS a angajaţilor, reacţia lor depinde de modul în care acest produs este prezentat și introdus în activitatea companiei. Trebuie explicat că motivul introducerii acestor sisteme nu este ca să fie ei urmăriţi, ci pentru a controla costurile, a îmbunătăţii eficiența şi a crește într-un final veniturile companiei. De asemenea, trebuie explicat că oriunde în lume, angajatorii răspund în mod direct dacă se întâmplă ceva cu angajaţii lor în timpul orelor de muncă, iar pentru companiile de transport, doar prin instalarea unui sistem gps acest lucru este posibil. Veţi afla de asemenea că, cu ajutorul lor, se va îmbunătăţii şi comunicarea internă în cadrul companiei, asta însemnând că nu va mai fi nevoie să sunaţi de 10 ori pe zi pentru a întreba angajaţii pe unde sunt, producând de fiecare dată distrageri și în final un stres suplimentar pe șofer.
Dacă şoferii dumneavoastră tot mai au o problemă în a fi urmăriţi prin gps, chiar şi după această conversaţie, poate reprezenta un motiv destul de întemeiat pentru a investiga ce fac aceştia în cadrul companiei şi în timpul orelor de muncă.     
    
 

2.    “Nu am resursele sau bugetul să angajez pe cineva să monitorizeze șoferii”

  Multe persoane sunt îngrijorate că nu vor avea timpul sau resursele necesare pentru a monitoriza flota. În funcţie de câte tipuri de rapoarte doriţi să verificaţi, monitorizarea unui vehicul poate dura de la câteva minute, până la câteva zeci de minute. Sistemele de monitorizare GPS care au o echipă de programatori activă în spate sunt îmbunătăţie constant, atât pentru a oferi rapoarte cât mai exacte, cât şi pentru a uşura interpretarea datelor, totul bazându-se pe experienţa primită din partea utilizatorilor. Dacă deţineţi o flotă mare şi simţiţi nevoia să angajaţi pe cineva pentru a urmării rapoartele, puteţi fi sigur că economiile aduse de aceste sisteme vor fi mai mari decât suma plătită persoanei respective.  Monitorizarea externalizată, oferită de către compania care furnizează sistemele poate fi însă cea mai bună alegere. Puteţi lasă analizele şi rapoartele pe mâna profesioniştilor, astfel veţi fi sigur că rapoartele for fi interpretate corect în procent de 100%. O echipă de profesioniști, pregătită în acest sens și cu experiență, va prelua un task de pe umerii dumneavoastră, optimizând la maxim avantajele aduse de implementarea monitorizării prin GPS.  
  
 

3.    “Nu avem nevoie de toate funcționalitățile pe care le oferiți, căutăm ceva mai simplu”

Nu toată lumea este interesată de un set de rapoarte complet, iar acest lucru este normal. Chiar dacă produsul are foarte multe funcţionalităţi, nu înseamnă că trebuie folosite fiecare. Varietatea afacerilor din transport a influenţat dezvoltarea produsului rezultând într-un sistem de monitorizare complex. Urmăriţi doar rapoartele care va interesează în funcţie de tipul de activitate al companiei. 
 

4.    “Știm unde merg șoferii noștri”

Chiar ştiţi? Dacă aţi şti că sunt făcuţi kilometri în plus rezultând pierdere de combustibil, doar pentru a ajunge la cafeneaua preferată din zonă, pentru a merge acasă la masă, sau pentru a merge la magazin cu maşina companiei, aţi reconsidera folosirea unui sistem de poziţionare prin gps? Veţi fi surprinşi. Sugerăm utilizarea câtorva sisteme de GPS  pentru a vă convinge singuri.     
 

5.    “Nu am timp sau expertiza pentru a pune în aplicare în mod corect soluția de urmărire prin GPS”

Toţi suntem ocupaţi cu o mulţime de proiecte şi responsabilităţi, aşa că este de înţeles când cineva spune că nu are timp, dar opriţi-vă pentru o secundă şi gândiţi-vă la cât veţi economisi luna de luna implementând acest sistem, iar cu tehnologia de partea dumneavoastră, veţi descoperi că va merită să găsiţi timpul necesar. În plus, personalul nostru va este alături pentru a va ajută în toate demersurile implementării într-un mod eficient şi corect.