GPS Tracking

GPS TrackingDispozitiv GPS Tracker

După ce sistemul GPS a fost liberalizat și, din utilizarea exclusivă a Armatei SUA, cea care l-a dezvoltat inițial și îl gestionează și în prezent, a ajuns în uzul civil, multitudinea de domenii și aplicații a crescut exponențial. Printre primele lui folosiri civile au fost în industria auto, unde a fost folosit încă de la începuturi pentru monitorizarea unor vehicule. Dispozitivele de urmărire prin gps sunt de obicei utilizate de autovehicule aflate în mişcare sau persoane care utilizează sistemul de poziţionare globală pentru a determina şi a urmării locaţia exactă a unui obiect urmărit. Datele de localizare înregistrate pot fi stocate în unitatea de urmărire sau pot fi transmise la o unitate centrală, mai ales acum când internetul de bandă largă a ajuns mai accesibil ca oricând. Se pot folosio gamă largă de dispozitive pentru asta: telefon, radio, modem prin sateltit încorporat în aparat etc. Acest lucru permite localizarea în timp real pe hartă a vehicului monitorizat. 
  
   

Sistem de localizare gps pentru masini

Cea mai comună utilizare a sistemului GPS este în domeniul autovehiculelor. Acesta este fie folosit şi implementat de către constructorii de autovechicule, pentru navigare sau trimitere semnale SOS automate în caz de accident, fie de către şoferi prin sisteme de navigare prin gps sau prin intermediul telefoanelor mobile. Printre primele companii care a și-a arătat interesul pentru produs și a inovat constant în domeniul aplicării sistemului GPS în industria auto a fost cunoscut constructor nipon Toyota.
Pentru a poziţiona un obiect pe hartă, sistemul de localizare GPS utilizează de obicei 3 sateliți. Fiecare satelit transmite semnale radio care sunt procesate de receptorul GPS amplasat în maşină. În timp ce doar un singur satelit nu ar putea determina locaţia dumneavoastră, prin folosirea a trei sau patru sateliţi gps, se poate determina cu exactitate locaţia maşinii, direcţia de deplasare şi viteza. 
În timp ce gps-ul reprezintă o unealtă la îndemână oricărui şofer, monitorizarea prin gps nu a fost la fel de populară de la înceăuturi. Ea a devenit tot mai utilizată în ultimii ani de către firmele de transport, pentru monitorizarea flotelor de mașini aflate în exploatare. Beneficiile instalării unui dispozitiv GPS Tracking pe autovehiculele din flota companiei reduc semnificativ costurile de transport prin economiile de carburant și prin reducerea sustragerilor neautorizate. Sistemele GPS de monitorizare auto înregistrează o sumedenie de date: de la poziţia autovehiculului, starea acestuia – deplasare sau staţionare, viteza de deplasare, abaterea de la rutele prestabilite până la monitorizare consum cu exactitate. În plus, la el se pot conecta de asemenea senzori suplimentari care să indici și alt gen de informații specifice.  Fiind vorba de domeniul tehnologic, unde evoluția se face într-un ritm extrem de alert, cu siguranță numărul aplicațiilor care au la bază sistemul GPS va crește în continuare.