Crește eficiența în construcții cu ajutorul monitorizării prin GPS

Gps AutoÎntreprinderile din industria construcțiilor se confruntă cu provocări zilnice, cum ar fi termenele limită ale proiectelor, preocupările legate de siguranță și presiunile de productivitate într-un mod diferit față de alte industrii. Datorită naturii muncii lor, consecințele lipsei de a aborda aceste provocări pot avea un impact mare asupra afacerii. Cu ajutorul instrumentelor corecte și a concentrării, însă, companiile de construcții pot îmbunătăți utilizarea flotei și pot deveni mai productivi și mai eficienți.

Schimbările în proiect sau în program pot încetini echipa ta, deși adesea sunt inevitabili. Prin gestionarea mai bună a ceea ce pot controla, managerii pot compensa aceste întreruperi pentru a oferi servicii îmbunătățite și a economisi bani. Soluțiile de urmărire a flotei și de gestionare a bunurilor sunt răspunsul la îmbunătățirea utilizării și la creșterea productivității.
Cu ajutorul sistemelor de urmărire și a gestiune a flotei, companiile din domeniul construcțiilor pot:
  • Reduce timpul de inactivitate
  • Să facă economii în ceea ce privește costurile cu combustibilul
  • Crește utilizarea vehiculului
  • Să scadă kilometrii efectuați
Cu ajutorul unor strategii mai puternice, firmele de construcții pot avea o vizibilitate mai bună în privința  locației utilajelor în orice moment, modul în care acestea sunt utilizate și unde există lipse în productivitate care trebuie abordate.
 

Cum se configurează un program de urmărire a flotei în domeniul construcțiilor

Managementul flotei se reduce la eficiență: reducerea costurilor, economisirea banilor și eficientizarea operațiunilor. Urmărirea utilajelor din flota ta atât din perspectivă de siguranță, cât și din punctul de vedere al performanței necesită o mulțime de informații și date despre echipamente. Implementarea unui program strategic de monitorizare necesită o abordare proactivă a tehnologiei. În primul rând, echipa ta trebuie să identifice orice valori-cheie care vor ajuta la urmărirea activității. În timp ce acestea sunt diferite pentru fiecare echipă de construcție, ele de obicei includ distanța parcursă, folosirea utilajelor peste program și timpul de inactivitate. Aceste valori vor constitui baza strategiei tale de eficientizare.
Apoi, contractanții trebuie să aibă vizibilitate în ceea ce privește întreținerea. Dacă un echipament este nefuncțional, așteptarea unui alt utilaj înseamnă pierdere de timp. Din păcate, una dintre realități este că un echipament care nu este mișcat de mult timp, are și posibilitatea de a fi și furat.
 
Și, în final, managerii trebuie să planifice cu exactitate rutele utilajelor la și de la șantierul de construcții.
Cu ajutorul strategiei de monitorizare adecvată, echipa ta va putea nu numai să eficientizeze lucrările, ci și să aibă o mai bună cunoaștere a stării echipamentelor și a alocării sarcinelor. Știind unde fiecare utilaj de construcție este la fiecare minut, atât pe teren, cât și în afara acestuia, echipa ta se va organiza mai productiv și îți va salva timp și bani prețioși. Aceste informații, totuși, vin doar cu tehnologia potrivită, motiv pentru care urmărirea prin GPS este atât de importantă.

La ce să ne uităm atunci când alegem un sistem de monitorizare?

Acum că știi de ce monitorizarea flotei este atât de importantă pentru companiile de construcții de astăzi, este timpul să analizezi cum să găsești soluția perfectă  pentru afacerea ta. Dacă apelarea la tehnologie pentru a ajuta la atenuarea riscurilor pare a fi o provocare, aminteșteți, că industria în ansamblu devine din ce în ce mai avansată din punct de vedere tehnologic și că echipele de construcție vor trebui să se adapteze pentru a putea supraviețui în peisajul modern al construcțiilor.
Conform unui studiu, 54% dintre companiile de construcții din SUA au un fel de echipă de cercetare dedicată găsirii și implementării noilor tehnologii. Știind ce încerci să atingi și modul în care această tehnologie va aduce beneficii echipei tale, este mai ușor să treci prin procesul de cumpărare. Pe măsură ce cauți o soluție de urmărire GPS, ține cont de următorii pași:
Ai în vedere obiective de afacere specifice. Gândește-te la problemele de afaceri curente și la modul în care o soluție de urmărire prin GPS poate aborda aceste probleme.
Cercetează piața. Investiția într-o soluție de management de flotă te va ajuta să rezolvi o mulțime de probleme pentru echipa ta, și ar trebui să primească atenția corespunzătoare în timpul procesului de cumpărare. Adresează o mulțime de întrebări și caută o companie a cărui produs răspunde la nevoile și obiectivele specifice afacerii tale.
Ia o decizie în cunoștință de cauză. Asigură-te că soluția pe care o alegi funcționează pentru echipa ta și se potrivește modului tău de operare. Dacă ești tot timpul în mișcare, accesul de la distanță este o necesitate. De asemenea, gândește-te pe termen lung și asigură-te că există destule resurse și materiale de instruire disponibile pentru echipa ta.
Asigură-te că toți membrii echipei sunt la instruiți. Indiferent de soluția pe care o alegi, va fi greu să profiți de toate avantajele și perspectivele acestuia, dacă întreaga echipă nu este bine instruită și confortabilă cu ea. Apucă-te de procesul de implementare a managementului flotei cu obiectivele clare în minte ca să poți pune în aplicare cu succes sistemul. 
Deoarece costurile globale de construcție se așteaptă să crească cu peste 4% în 2019, acum este momentul să pui în aplicare o strategie agresivă de urmărire a flotelor pentru a economisi timp și bani pe termen lung. De la o mai bună gestionare a logisticii echipei interne la păstrarea siguranței materialelor pentru construcții, urmărirea GPS de la Fomco GPS poate ajuta afacerea ta să funcționeze mai eficient. Deoarece utilajele grele reprezintă o investiție importantă în afaceri, companiile de construcții pot avea asigurarea de care au nevoie ca aceste bunuri să fie utilizate în mod responsabil și economic.

Articol realizat de doctor GPS