Avantajele descărcării tahografului de la distanță

sisteme de monitorizare şi localizare prin GPS din mai multe motiveCompaniile din domeniul transporturilor, care dispun de vehicule dotate cu tahografe digitale, au posibilitatea de a descărca datele din tahografe în două moduri:
  1. Una dintre posibilități este descărcarea manuală la sediul companiei ori prin companii intermediare, care dețin un dispozitiv de descărcare a tahografului și a cardului de șofer și oferă acest serviciu.
  2. A doua posibilitate este desfășurarea acestei activități de descărcare a tahografului, în mod automat, de la distanță.
Pentru a vă îmbunătății eficiența flotei, nu ignorați faptul că pentru o descărcare manuală a datelor din tahograf e nevoie de prezența fizică a vehiculelor la sediul firmei, iar acest lucru atrage după sine un consum inutil de timp și combustibil care crește în funcție de distanța parcursă, fără să mai vorbim de timpul în care camionul nu este în cursă.

Vă prezentăm câteva dintre motivele pentru care un număr mare de manageri de flote de vehicule aleg achiziția unui dispozitiv de descărcare a tahografului de la distanță:
  1. Unitatea de descărcare tahograf de la distanță instalată în vehicul și conectată la sistemul de monitorizare prin GPS, oferă o colectare sigură a datelor în mod regulat, indiferent de locația vehiculul, atât timp cât nu se află într-o zonă fără semnal, făcând viața mai ușoară atât pentru conducere, cât și pentru șoferi, datorită timpului redus petrecut cu administrarea.
  2. Procesul prin care datele sunt descărcate are loc datorită unui server de descărcare de la distanță. Acesta funcționează în fundal și atenționează utilizatorul doar în cazul unor erori.
  3. Poate fi integrat cu Taho Complet oferit de Fomco GPS, soluție prin care nu doar că decarci datele din tahograf de la distanță, ci ai posibilitatea să vezi în timp real datele din tahograf, astfel te asiguri că timpul de condus este folosit la maxim de către șofer.

Avantajele descărcătorului la distanță oferit de Fomco GPS sunt următoarele:

  • Supraveghere în mod constant a vehiculelor datorită sistemului de monitorizare
  • Accesarea aplicației Tacho Live.
  • Posibilitatea de a seta descărcari periodice automate.
  • Ocurența amenzilor cauzată de lipsa descărcărilor este exclusă.
  • Evitarea drumurilor care implică costuri mari pentru a realiza descărcarea tahografului.
  • Nu ai nevoie de personal certificat ca să gestionezi descărcările.

Descărcările automate de la distanță elimină sarcina de colectare a datelor de tahograf. Acestea pot fi programate conform cerințelor operatorului de transport și automatizate pentru a garanta conformitatea.

Așadar, nu trebuie trecut cu vederea peste beneficiile materiale provenite din urma descărcării tahografelor digitale de la distanță: costuri mai mici, eficiență crescută și o planificare logistică mai eficientă.