6 moduri prin care un sistem de administrare flotă poate ajuta managerii de risc

Apelul pe care niciunul din managerii de flotă nu vrea să îl primească: una dintre mașinile companiei a fost implicată într-un accident din cauza condițiilor de vreme nefavorabile, iar șoferul nu știe exact unde se află. Stai în birou tău, la ore distanță de unde crezi că ar putea fi – ce poți să faci să îl ajuți în situația aceasta?

Ca și manager de risc, sarcina ta e să reduci răspunderea și riscurile pentru compania sau organizația pentru care lucrezi. Este, de asemenea, responsabilitatea ta să te asiguri că angajații tăi sunt în siguranță și că echipamentele sunt întreținute. Progresele în sistemele de gestionare a flotelor prin GPS te pot ajuta să atingi în mod eficace și ușor aceste obiective în fiecare zi și să îți poți ajuta angajații în caz de urgență.

Vezi mai jos șase moduri în care un sistem de administrare a flotei îți poate fi benefic.

Îmbunătățești siguranța angajaților tăi
Un software de urmărire prin GPS instalat pe echipamentele și vehiculele tale, îți permite să știi unde sunt acestea, la orice oră și pot fi accesate de oriunde.

Urmărirea locației sau folosirea capacităților de diagnosticare de la distanță, pentru a monitoriza performanța echipamentelor și a vehiculelor, îți va oferi informații despre modul în care sunt operate acestea. Folosind setări de bază și avansate ale software-ului, poți monitoriza viteza de deplasare și accelerarea vehiculelor, precum și ce active sunt folosite.

Îmbunătățești eficiența echipamentelor, reduce defecțiunile
Cu ajutorul unui sistem eficient de administrare a flotei, poți monitoriza performanța echipamentelor și a vehiculelor, poți creea programe de întreținere și poți obține rapoarte legate de mentenanță. Astfel, vei știi dacă și când echipamentul sau vehiculul a fost verificat.

Reduci riscul de furt
Sistemul de urmărire prin GPS poate funcționa ca o unealtă antifurt puternică. Te poate ajuta să te asiguri că echipamentele sau vehiculele rămân în zona asignată și nu depășesc limitele prestabilite. Dacă totuși părăsesc zona, poți urmări locația acestora și poți folosi datele pentru a cere intervenția forțelor de ordine.

Gestionezi consumul de combustibil, reduci emisiile
Folosirea opțiunilor de navigare pe rută în software-ul de administrare a flotei, te poate ajuta să optimizezi rutele pe care conduc șoferii tăi. Acest lucru va duce la scăderea costurilor cu combustibilul, ceea ce va duce și la scăderea emisiilor de combustibil asociate cu utilizarea echipamentului, care pot afecta mediul înconjurător. De asemenea, te va ajuta să respecți standardele de emisie EPA și să eviți eventualele amenzi.

Îmbunătățești serviciul clienți
Sistemul de management al flotei te ajută să oferi un serviciu clienți mai bun pentru partenerii tăi. Dacă afacerea ta implică închirierea de vehicule sau echipamente clienților tăi, cu ajutorul unora din caracteristicile menționate anterior poți vedea dacă acestea sunt folosite în mod corespunzător. Acest lucru îi va face să respecte clauzele contractuale. Vei știi, de asemenea, dacă echipamentele sunt operate în zonele desemnate în contract.

Pentru companiile care transportă mărfuri, poți reduce timpii de condus inutil și îți poți ajuta șoferii să livreze produsele la timp, prin optimizarea rutelor. În mod similar, poți oferi informații clienților tăi cu privire la momentul în care le vor fi livrate produsele, știind deja unde îți sunt șoferii.

Execuți contractele
Atunci când clienții tăi știu că vehiculele și echipamentele sunt monitorizate, cel mai probabil, vor avea grijă mai mare de mașinile închiriate și vor rămâne în zonele geografice asignate. Acest lucru te poate ajuta și la reducerea numărului de potențiale certuri sau confruntări pe care s-ar putea să le ai cu clienții tăi, legate de nerespectarea clauzelor contractuale.

Toate aceste componente te pot ajuta, nu doar să îți eficientizezi operațiunile de reducere a riscurilor, dar te vor ajuta și să fii mai relaxat în gestionarea taskurilor tale zilnice.