5 cele mai bune practici pentru gestionarea flotei de vehicule

Ca manager de flotă a cărui activitate zilnică este gestionarea vehiculelor, nu trebuie să vă spunem că munca dvs. implică multe sarcini și responsabilități diverse. Cu toate acestea, ceea ce am dori să vă împărtășim sunt câteva moduri prin care un sistem modern și fiabil de monitorizare prin GPS a flotei vă poate ajuta să vă faceți activitatea mai productivă și mai eficientă.

Monitorizarea prin GPS pentru gestionarea flotelor este un instrument puternic, care vă permite să monitorizați și să urmăriți vehiculele - dincolo de cunoașterea doar a locațiilor acestora. Puteți afla cu exactitate unde este fiecare vehicul și cum este folosit acesta. Un sistem automatizat de gestionare a flotelor poate contribui la reducerea stresului implicat în gestionarea flotei de autovehicule. Companii din numeroase industrii din întreaga lume utilizează software și dispozitive de urmărire GPS pentru a economisi bani, pentru a-și îmbunătăți operațiunile de gestionare a flotelor și pentru a lua decizii mai informate.

Cum să obțineți maximul din sistemul de administrare a flotelor prin GPS

1. Concentrați-vă pe imaginea de ansamblu cu un sistem de management al flotei

Este ușor să vă îndepliniți activitățile zilnice de administrare a flotei. Cu toate acestea, este important să vă concentrați pe strategiile și inițiativele de afaceri pe termen lung. De exemplu, lucrurile pe care trebuie să le rețineți includ monitorizarea gradului de uzură al vehiculelor, precum și costurile de întreținere și reparații, astfel încât să vă asigurați că ați alocat suficiente fonduri pentru a înlocui vehiculele atunci când vine timpul să faceți acest lucru.

2. Utilizați urmărirea prin GPS pentru a monitoriza utilizarea și performanța vehiculelor

Ca și manager de flotă, este esențial să cunoașteți nu numai locul în care sunt conduse vehiculele dvs., ci și modul în care acestea performează. Urmărirea performanțelor vehiculelor poate fi făcută din confortul casei sau al biroului, cu ajutorul monitorizării de la distanță a vehiculelor. Cu dispozitivele de urmărire a vehiculelor comerciale și software-ul, puteți monitoriza o varietate de date privind performanța motorului și a vehiculului.

De exemplu, dacă aveți o flotă de camioane frigorifice, este menținut intervalul de temperatură adecvat în secțiunea de încărcare a fiecărui camion? Puteți seta notificări pentru a vă informa când temperatura este oprită. Acest lucru înseamnă că, atunci când o temperatură neobișnuită este înregistrată pe un anumit vehicul, acesta vă va notifica și puteți să-l sunați imediat pe șofer pentru a-i cere să verifice situația, deoarece o ușă poate fi deschisă sau unitatea de răcire poate să nu mai funcționeze. Acest lucru vă economisește nu numai costul încărcăturii stricate, dar vă ajută și la economiserea timpului șoferului, prin faptul că acesta nu trebuie să oprească periodic pentru a verifica manual încărcătura.

3. Efectuați lucrări de întreținerea regulate ale autovehiculului pentru a reduce reparațiile

Vehiculele de orice dimensiune sunt piese și, ca atare, trebuie să fie întreținute în mod regulat pentru a se asigura că acestea funcționează cu cea mai mare eficiență. Aceasta înseamnă efectuarea unei întrețineri preventive regulate a vehiculelor dvs. Beneficiile financiare și operaționale în acest sens includ:
  • Creșterea eficienței fiecărui vehicul (consum mai mic de combustibil)
  • Creșterea siguranței vehiculelor din parcul auto pentru șoferii dvs. și
  • Reducerea numărului de reparații costisitoare care ar fi putut fi evitate.

4. Utilizați datele oferite de sistemul de monitorizare pentru a lua decizii informate

Dacă aveți toate aceste informații disponibile, puteți să vă și folosiți de ele, nu? Datele pe care le obțineți de la sistemul de gestionare a flotelor sunt utile numai dacă le folosiți. Puteți primi rapoarte automate despre factorii critici care afectează eficiența flotei dvs. și balanța organizației dvs., pentru a lua decizii mai bune și mai informate. Unele dintre tipurile de informații pe care le puteți monitoriza cu software-ul de urmărire prin GPS includ: ;nbsp&
  • Performanța vehiculului și a motorului,
  • Aderența pe traseu a vehiculului,
  • Orele de utilizare ale vehiculului și de către cine,
  • Comportamente specifice șoferului (cum ar fi frânarea bruscă);
  • Utilizarea combustibilului și
  • Întreținerea vehiculului și ciclurile de viață.

5. Aveți încredere în angajații dvs., dar nu vă temeți să îi și verificați

Deși fiecare manager de flotă își dorește să aibă încredere că angajații lor fac ceea ce trebuie, un manager de flotă înțelept știe că trebuie să aibă încredere, dar și să verifice. De exemplu, dacă organizația dvs. are o politică de returnare a vehiculelor în parcarea sau garajul companiei, după programul normal de lucru, veți putea afla dacă acest lucru se întâmplă sau dacă angajații conduc vehiculele companiei acasă ori dacă le folosesc pentru alte scopuri, pe banii dvs.

Unele comportamente rele ale angajaților vă pot costa sume semnificative de bani și în alte moduri, dacă aceștia sunt implicați în accidente.

Dar cum puteți ști dacă angajații dvs. acționează în consecință și respectă politicile organizației dvs. fără un sistem de management al flotelor prin GPS? Probabil că nu ați avea cum - la urma urmei, nu puteți ști ce nu știți! Acest lucru înseamnă că practicile acelor angajați ar putea continua să fie necontrolate, costând banii companiei în utilizarea combustibilului, uzura inutilă a autovehiculului și costurile medicale și cheltuielile de reparare sau înlocuire a vehiculelor. Urmărirea prin GPS pentru gestionarea flotei vă ajută să vă asigurați că angajații dvs. respectă politicile și regulile companiei și vă ajută să îi mențineți responsabili.

Fomco GPS oferă servicii de monitorizare prin GPS  a flotelor de vehicule care ajută companiile să obțină cea mai mare productivitate din flotele lor pentru mai puțini bani. Datorită calității deosebite a produselor și serviciilor oferite, suntem apreciați pe piața locală, având un portofoliu de peste 1.800 de clienți și peste 11.500 de vehicule echipate cu sisteme de monitorizare GPS.

Pentru a afla mai multe detalii despre serviciile noastre și cum să vă faceți flota mai eficientă, contactați-ne astăzi!