3 Moduri prin care urmărirea prin gps ajută la formarea unei echipe de profesioniști

3 Moduri prin care urmarirea prin gps ajuta la formarea unei echipe de profesionistiSunt multe domenii în care fluctuația și mișcarea forței de muncă este la un nivel ridicat. Vorbim de domenii în care oamenii nu stau prea mult la un loc de muncă, ofertele sunt multe lucru care îi motivează și mai tare plecările, iar o parte din joburi sunt sezoniere. Unul din cele mai cunoscute astfel de domenii este cel al construcțiilor, care pe lângă muncile grele pe care le presupune, vine și cu această provocare suplimentară. Cum atrag şi păstrează companiile de construcţii şi logistică oameni calificaţi într-o domeniu de lucru în continuă schimbare? Pentru multe flote de vehicule , păstrarea unei echipe de top poate reprezenta o provocare.
De fapt, conform unui studiu realizat de TSIA (Technology Services Industry Association ), atragerea şi păstrarea unei echipe de top reprezintă cea mai mare provocare pentru companiile cu angajaţi care lucrează pe teren. Numărul de persoane care lucrează în domeniul construcţiilor este foarte mare, iar datorită acestui fapt, găsirea şi atragerea de angajaţi pricepuţi reprezintă o adevărată provocare.
Tehnologia monitorizării prin GPS revoluţionează nu doar gestionarea parcului de vehicule din dotarea unei companii, ci și gestionarea forţei de muncă, în mai multe moduri, inclusiv aducând îmbunătăţiri de care vor beneficia direct angajaţii. Având acces la tehnologii care îmbunătăţesc condiţiile de siguranţă oferite angajaților, cresc potenţialul câştigurilor şi a bonusurilor, oferă dovezi clare și la îndemână de terminare a proiectelor în cazul disputelor cu clienţii şi automatizează diferite procese care necesitau anterior timp vă vor asigura un număr mare de angajaţi fericiţi.

Modalități prin care monitorizare prin gps modernizează gestionarea angajațiilor care activează pe teren pentru a atrage și menține o echipă de profesioniști. 

1.    Protocoale de siguranță sporite

Companiile care activează în domeniul construcţiilor trebuie să dovedească angajaţilor săi că siguranţa la locul de muncă reprezintă o prioritate. Monitorizarea echipamentelor de construcţii prin gps este una din modalitățile prin care se îmbunătăţeşte modul în care măsurile de siguranţă sunt respectate atât de către angajaţi cât şi de angajatori.
Sistemele de monitorizare prin GPS sunt folosite pentru a reduce viteza, frânarea severă, accelerarea şi folosirea frânei în mod abuziv, ce rezultă într-un stil de condus brutal. Ţinerea sub observaţie a tuturor acestor aspecte a ajutat la reducerea accidentelor de până la 38% în anumite companii.

2.    Crește potențialul câștigurilor
Multe din companii au implementat sisteme de retribuție a angajaților bazate pe bonusarea în funcție de rezultatele economice obținute. Bonusurile mai mari vor aduce un plus de randament angajațiilor, vestea va merge mai departe și la alții şi astfel vor fi atrași mai mulţi potenţiali angajaţi calificaţi. Prin urmărirea flotelor auto prin gps, eficiența şi productivitatea vor fi categoric îmbunătăţite, câştigurile companiei vor fi categoric mai mari, iar aceste lucruri duc în ultimă instanţă și la creşterea salariilor angajaţilor şi motivarea acestora prin sisteme de bonusare. Evident, câștigurile salariale mai mari, presupun din nou o mai mare stabilitate și reduce fluctuația forței de muncă.

3.    Protejează angajații împotriva reclamațiilor false
Angajaţii tind să rămână în cadrul companiilor care doresc și se îngrijesc de binele lor. Nu este ieşit din comun pentru companiile care deţin flote auto să primească telefoane de la cetăţeni susţinând că vehiculele acestora sunt conduse şi folosite într-un mod abuziv sau inconştient. Cum să verifici o astfel de reclamație temeinic și să iei o decizie corectă? Fără un sistem gps implementat care monitorizează constant și urmăreşte fiecare mişcare a vehiculelor nu se poate dovedii contrariul, iar de multe ori, compania ajunge să plătească anumite pagube pe baza acestor declaraţii false.
 
În final, recomandarea noastră e să analizați cu atenție avantajele aduse de monitorizarea prin GPS, să alegeți o soluție personalizată nevoilor dumneavoastră și să luați decizia corectă de implementare a unor sisteme de acest fel.