Știți ce anume vă motivează șoferii ?

Știți ce anume vă motivează șoferii ?În calitate de proprietar al unei companii și, probabil, și manager al unei flote auto, cum vă motivați șoferii pentru a furniza în mod constant servicii excelente clienților în timp ce își desfășoară activitatea la cel mai înalt nivel? Cum facem ca șoferii să-și păstreze mereu și constant interesul și dedicarea față de muncă pe care o prestează? Pentru că știm cum diferența de atitudine la locul de muncă se regăsește rapid în rezultatele muncii.
 
V-ați întrebat vreodată cum vă puteți motiva șoferii pentru a le îmbunătăți performanța?
 
În cazul in care interacționați cu șoferii într-un mod pozitiv, sunteți pe drumul cel bun pentru a stimula performanța conducătorilor auto și în cele din urmă, afacerea dvs. Sigur, pe lângă atitudinea pozitivă și cultivarea unor relații de înțelegere reciprocă, se pot face și multe altele în plus. Haideți să vedem împreună în continuare câteva metode care vă pot fi de folos: 

1. Recompensele

Toată lumea iubește o competiție bună. Se află în natura noastră ca om să concurăm indiferent de domeniu. Încă de când suntem mici, când totul e joacă și până în perioada de adult, când competiția devine profesională. Însă, dacă intervine și o recompensă, interesul crește. Crearea unui tablou grafic pe baza unor fișe de evaluare, cum ar fi eficiența consumului de combustibil, timpii scoși fără a depăși limita de viteză admisă și cu punctaje negative în caz de nerespectarea politicii interioare poate ajuta să încurajeze o competiție sănătoasă între șoferi. Prin toate aceste măsuri de mai sus, nu facem decât să utilizăm suplimentar, în mod inteligent, niște informații valoroase primite prin intermendiul unei platforme profesionale de monitorizare prin GPS a flotei de mașini
Adăugarea unui element competitiv pentru flotă va contribui la creșterea nivelului de performanță care ar putea duce în cele din urmă la o productivitate sporită și la îmbunătățirea serviciilor oferite clienților. În plus, scăderea comportamentelor negative pot duce la o creștere pozitivă a economiilor și la un rezultat fericit în cele din urmă.

2. Recunoașterea

Recunoașterea profesională este una din condițiile esențiale pentru o stare de spirit bună a angajaților, fiind un instrument de motivare extrem de facil de utilizat și, de asemenea, fără să implice eforturi prea mari. Recunoașterea performanțelor unui conducător auto îl poate face de asemenea, într-un timp mai îndelungat, să se simtă apreciat. Fie că acest feedback este dat șoferului în timpul unei revizuiri anuale, a unor ședințe regulate sau în informările din email-urile săptămânale sau lunare, șoferii se vor simți apreciați și vor ști că eforturile lor sunt recunoscute și apreciate. Încercați, testați aceste metode și veți culege rapid și rezultate pozitive.

3. Tehnologia

Tehnologia și evoluția ei fulminantă din ultimii zeci de ani a schimbat pentru totdeauna fața multor domenii de activitate. Inclusiv simplul șofat în scop profesional a suferit schimbări mari. Prin utilizarea tehnologiei pentru a oferii șoferilor feedback asupra realizărilor, se poate crea un sentiment de împlinire. Conducătorii auto pot utiliza tehnologia modernă, precum o aplicație, pentru a-și accesa valorile de performanță printr-un dispozitiv mobil, care îi ține la curent cu îmbunătățirile pe care le-ar putea face pentru creșterea performanței lor.

4. Educația

„Rădăcinile educației sunt amare, dar fructul este dulce”, spunea Aristotel și mare dreptate avea. Organizarea de cursuri de instruire pentru șoferi concepute special pentru înteprinderile cu flote auto vă pot ajuta atât afacerea cât și șoferii. Nivelurile de cunoștințe și de competență se pot îmbunătății iar șoferii vor aprecia cu siguranță timpul și banii investiți în ei. Așadar, e recomandat să investiți mereu în dezvoltarea forței de muncă, pentru că până la urmă ea e motorul creșterii companiei dvs.

5. Comunicarea

Păstrând liniile de comunicare deschise între șoferii dvs. și angajații din birou poate fi cu adevărat benefic. O forță de muncă mai bine conectată va conduce la o mai mare implicare în cadrul companiei în ansamblu. Organizarea unui team-building va duce la apropierea dintre angajații dumneavoastră și inclusiv, la o comunicare mai ușoară și eficientă între aceștia.