Motive pentru a folosi sistemele de monitorizare prin GPS în agricultură

Utilizarea sistemelor de monitorizare prin GPS în agricultură poate face să crească eficiența unei ferme agricole, iar costurile legate de activitatea acesteia să scadă foarte mult. Fomco GPS pune la dispoziţia proprietarilor de ferme un sistem de monitorizare prin GPS foarte performant, care poate aduce un plus de valoare managementului culturilor, a activităţilor, a parcelelor, a costurilor, sau a cantităţilor.

Toate acestea se traduc în acces la informații detaliate despre performanţa utilajelor folosite în cadrul fermelor, informaţii care îi vor ajuta pe utilizatori să ia decizii mai bune pentru afacerea lor şi să aibă un control mai bun asupra modului în care este administrată ferma. Cu modulul Agro pus la dispoziţie de către Fomco, împreună cu sistemul de monitorizare prin GPS, utilizaotrii acestuia vor avea acces la informaţii în timp real despre activităţile agricole, evidenţa operaţiunilor pe fiecare parcelă, costurile pentru fiecare activitate şi multe altele.
 
Sistemele de monitorizare prin GPS concepute pentru activităţile agricole au numeroase beneficii, ce fac fermele să fie mai eficiente. Când este folosit un sistem de monitorizare, aproximările și presupunerile nu își mai au locul în deciziile de management. În schimb, acestea se vor baza pe cifre exacte şi servicii automate care vor reduce volumul de muncă, dar vor creşte eficiența acesteia, dar şi a angajaţilor care lucrează în cadrul fermei.
 
Modulul Agro al Fomco GPS a fost conceput împreună cu ingineri agricoli, de aceea există garanţia unui serviciu de calitate, potrivit pentru agricultori. Iată doar câteva avantaje de care proprietarii de ferme vor beneficia cu ajutorul acestui modul:
 

  • Reducerea consumului de combustibil – se economisesc bani deoarece se va cunoaște exact câtă motorină s-a consumat pe fiecare utilaj în parte. În plus, se elimină riscul furtului de carburant.
  • Gestiunea automată a parcelelor – se pot importa informaţii din şi în sistemul APIA.
  • Evidenţa operaţiunilor – se va putea ţine o evidenţă exactă a fiecărei operaţiuni, pe fiecare parcelă în parte şi se va știe exact care e stadiul activităţilor.
  • Monitorizarea activităţilor – se va ştie cu exactitate ce utilaje s-au folosit pentru diverse lucrări, cine le-a folosit și când. De asemenea, se poate afla cu exactitate care sunt costurile pentru fiecare operaţiune.
  • Analiza datelor financiare – datele sunt stocate și prelucrate, de aceea se va cunoaște cât s-a cheltuit pe fiecare parcelă în parte. Se pot genera rapoarte financiare, care vor arăta exact care este eficiența culturilor, a parcelelor şi chiar a angajaţilor. 

Acestea sunt doar o parte din beneficiile pe care le aduce implementarea unui sistem de monitorizare prin GPS într-o fermă agricolă. Chiar dacă este o fermă mai mică, sistemul de monitorizare prin GPS nu trebuie să lipsească. Sistemele de monitorizare prin GPS sunt eficiente indiferent de mărimea şi complexitatea activităţilor fermei sau numărul de utilaje de care dispune aceasta.
 
Aplicaţiile bazate pe GPS în agricultură precisă pot fi folosite în:
 
  • planificarea superioară şi detaliată a activităţilor fermelor
  • cartografierea terenului
  • prelevarea de probe de sol
  • ghidarea utilajelor în timpul exploatării lor
  • explorarea culturilor agricole
  • verificarea productivităţii recoltelor 
Modulul Agro, împreună cu sistemul de monitorizare prin GPS de la Fomco oferă control complet şi transparenţă asupra activităţilor agricole, pentru a-i ajuta pe proprietarii acestora să îmbunătăţească productivitatea.
 
Fermierii vor crește productivitatea și eficiența afacerii prin reducerea timpilor morţi, reducerea erorilor şi eliminarea neajunsurilor.