Senzorii GPS si importanta acestora

Senzorii GPS si importanta acestora     GPS-ul a devenit o parte integrantă a sistemelor de intervenţii de urgenţă moderne, fie prin asistarea şoferilor pentru găsirea drumului cel mai scurt şi lipsit de congestii, fie prin ghidarea acestora în locaţii necunoscute şoferilor. GPS-ul este un standard în dotarea oricăror echipe de salvare sau de ordine publică, de orice tip, fie că vorbim de ambulanțe, pompieri, poliție, jandarmerie etc.
Ca standard al industriei internaţionale de poziţionare folosit de echipele de intervenţie şi alte flote auto speciale, sistemul de poziţionare globală a oferit managerilor un salt înainte în funcţionarea eficientă a echipelor de intervenţie.
 
Capacitatea de a identifica în mod eficient şi a găsi pe hartă locaţii ca cele ale poliţiei, pompierilor, spitalelor, a transporturilor individuale terestre şi navale,  şi modul în care locaţia acestora se leagă de reţeaua sistemului de transporturi din zonă, a ajutat atât în afaceri companiile de logistică cât şi în operaţiunile de salvare echipele de intervenţie.
 
Informaţiile legate de localizare oferite de GPS, îmbinate cu automatizarea , reduce întârzierile în expedierea serviciilor de urgenţă. Putem spune astfel liniștiți că utilizarea sistemului GPS face diferența dintre viață și moarte și nimeni nu poate estima exact miile de vieți omenești pe care le-a salvat de când a intrat în folosință.

Încorporarea de senzori GPS

 
     Încorporarea gps-ului în telefoanele mobile face posibilă capacitatea de localizare pentru toţi utilizatorii de smartphone-uri de zi cu zi cu acceptul acestora. Astfel, aceștia pot fi mai ușor localizați, deci în cazul unor accidente sau alte situații de urgență, echipele de intervenție pot ajuge mai repede ca să ofere asistență. De asemenea încorporarea din partea producătorilor de autovehicule a sistemului de poziţionare global în maşini, camioane, autocare etc. oferă un alt salt în dezvoltarea unei “plase de siguranţă” completă. Astăzi, multe vehicule de sol şi maritime sunt echipate cu senzori GPS şi senzori de accident.
Această informaţie, atunci când este cuplată cu sistemele automate de informaţii fac posibilă transmiterea unui mesaj de ajutor chiar dacă în urma unei tragedii, nu este nici o persoană capabilă să facă acest apel de urgență.
Incorporarea de senzori GPS
     Modernizarea GPS-ului va facilita de asemenea în continuare serviciile de ajutor în cazul de dezastre, accidente, calamități naturale şi siguranţă publică.
Adăugarea de noi semnale persoanelor civile, va creşte acurateţea şi fiabilitatea peste tot în lume. Pe scurt, modernizarea sistemului de poziţionare globală produce în mod indirect mai multe vieţi salvate şi o recuperare mai promptă a victimelor din diversele tragedii globale.
De asemenea, nu e de minimizat nici rolul lui în limitarea unor pagube materiale produse în urma acelorași tipuri de intervenții la care echipele ajung mai repede.