Pot sistemele de urmărire prin GPS să te ajute să economisești bani?

Administrarea unei flote de autovehicule necesită păstrarea a o mulțime de evidențe: de la vehiculele și echipamentele pe care le ai, la nevoile actuale de întreținere, la ceea ce a fost împrumutat sau se află în tranzit. Trebuie să fii atent la toate activele companiei talem, iar acest lucru poate fi obositor, mai ales dacă trebuie să răsfoiești munți de dosare și jurnale, pentru a găsi aceste informații.

Sistemele de localizare a activelor te ajută să te asiguri că poți urmări cu ușurință toate bunurile și că le utilizezi la maximul de potențial. Urmărirea prin GPS te ajută să economisești și bani, prin înregistrarea tuturor informațiilor esențiale pentru operarea flotei tale. Folosind aceste informații, vei putea stabili care este eficiența combustibilului flotei și care sunt nevoile de întreținere ale vehiculelor, menținând în același timp, șoferii concentrați pe taskurile lor.

Verificarea productivității activelor tale
Urmărirea echipamentelor este extrem de valoroasă pentru a păstra evidențele legate de acestea prin intermediul software-ului. Investiția într-un software de localizare prin GPS te asigură că ai un flux de informații constant. Ești în permanență conștient de locul în care se află camioanele tale, remorcile și echipamentele, și dacă sunt sau nu folosite.

De exemplu, afli dacă vehiculul sau echipamentul staționează, și care este cauza staționării. Prin intermediul software-ului, poți reduce timpii de nefuncționare al flotei și poți stabili modalități prin care poți maximiza utilizarea activelor și poți economisi bani cu echipamentele pe care le închiriezi sau care sunt la reparat. Software-ul de monitorizare ajută managerii de flote să examineze potențialele obstacole care apar în calea utilizării bunurilor și să le remedieze, asigurând astfel o eficiență maximă a echipamentelor.

Monitorizarea ciclului de viață al activelor
Vehiculele, echipamentele, utilajele suferă foarte multe modificări după achiziție. Monitorizarea ciclului de viață în administrarea activelor îți arată evidența activelor vechi, comparate cu cele noi. Cu ajutorul monitorizării, poți evalua activele separat, și poți decide care dintre ele trebuie înlocuite.

Folosirea softului te ajută să păstrezi o evidență precisă a tuturor vehiculelor și a performanțelor acestora. Poți vedea ce active ai, cât de vechi sunt acestea, modul în care sunt folosite, pentru a determina care dintre ele are nevoie de îmbunătățiri. Jurnalele de date îți oferă statistici referitoare la kilometraj, timpul total de utilizare, plus alte informații care te vor ajuta să optimizezi întreținerea acestora.

Poți să îți crești economiile prin eliminarea vehiculelor sau a altor echipamente din flotă, care se confruntă cu probleme care le-ar face mai costisitoare dacă le păstrezi, decât dacă le-ai înlocui.

Trasabilitatea pentru activele companiei
Cu ajutorul software-ului de localizare și monitorizare activele tale sunt vizibile tot timpul. Atâta timp cât dispozitivul GPS este activ, știi tot timpul unde sunt vehiculele și echipamentele tale – plus alte date, în funcție de dispozitivul folosit. Trasabilitatea este esența monitorizării, iar acest lucru te ajută să economisești bani prin reducerea posibilității de pierdere a activelor.

Trasabilitatea te ajută să economisești nu numai prin eliminarea posibilelor riscuri, dar și oferindu-ți o hartă pe care o poți avea de referință atunci când trasezi rutele pentru șoferii tăi, pe care aceștia trebuie să le urmeze, sau când stabilești limitele de utilizare pentru echipamentele pe care le închiriezi. Managerii sunt conștienți în mod continuu de dispunerea activelor. Acest lucru reduce riscurile care pot apărea, comparat cu situația în care bunurile nu sunt monitorizate – ajutându-te să economisești bani.

Începe să economisești bani
Administrarea unei flote necesită modalități creative și inteligente pentru a economisi timp și bani. Valoarea bunurilor se bazează foarte mult și pe abilitatea ta de a asigura că toate sunt bine întreținute și folosite în mod corespunzător.

Știind exact unde se află vehiculele și echipamentele, în permanență, te ajută să scapi de stresul de a le localiza. De cele mai multe ori, companiile de asigurare oferă prime mai mici pentru managerii de flote care folosesc sisteme de monitorizare prin GPS, deoarece prezintă un risc mai mic.

Atunci când ești conștient de faptul că un exhipament și-a întrerupt activitatea, poți stabili mai ușor raportul cost-beneficiu a fiecăruia și poți optimiza durata întreruperilor. Fomco GPS îți oferă soluții de monitorizare prin GPS a vehiculelor și a echipamentelor, personalizate, pentru bugetul tău; economisești bani cu servicii de calitate.