O vară fără griji cu o eficiență de combustibil crescută

O vară fără griji cu o eficiență de combustibil crescutăO așteptăm în fiecare an, fiind anotimpul preferat al multora dintre noi. Unii o așteptăm pentru concediu, cei mici pentru cea mai lungă vacanță din an. Vara - sezonul în care lăsăm munca și oboseala acumulată peste an deoparte, și plecăm în concediu alături de cei dragi pentru a ne reîncărca bateriile, pentru a ne umple din nou de energie și pentru a ne relaxa. Ei bine, da, dacă nu trebuie să administrăm o flotă cu o grămadă de șoferi care sunt plecați în curse.
Dacă afacerea dumneavoastră se bazează pe eficiența flotei de mașini pe care o conduceți sau administrați, atunci  înseamnă că știi exact ce fac șoferii în aceste curse și dacă combustibilul este consumat într-un mod eficient. Altfel nu ați fi competitivi pe piață și în timp ați fi voiți să vă retrageți în fața concurenței.
Cu toate acestea, toți dorim să economisim carburant, însă nu întotdeauna este atât de ușor, mai ales când avem în subordine o flotă mare. Cu mulți angajați repartizați pe o arie geografică mare, greu de urmărit, poate fi destul de dificil să știm fiecare exact ce face în fiecare moment. Și cu toate că este imposibil să nu pierdem nici un strop de combustibil, nu vrem să se ajungă în situația de a pierde cantități uriașe de carburant zilnic. Iar asta se poate întâmpla destul de des, dacă se recurge la sustrageri neautorizate, de care poate nici măcar nu aveți habar că ar exista, deși se întâmplă sub nasul tău.


Deci, ce putem face ca factura de combustibil sa meargă în jos, să economisim bani, în timp ce ne bucurăm de temperaturile care merg în sus și tentația vacanței e tot mai aproape și mai convingătoare?

Descurajați mersul în gol al motorului

În timpul verii, este tentant ca șoferii să țină vehiculele pornite chiar și în staționare, pentru a putea beneficia de aerul condiționat. Însă, trebuie să știți de asemenea că o oră de timp inactiv cumulat în care motorul totuși merge, reprezintă echivalentul a 40 kilometri (25 mile) de condus, potrivit unui studiu realizat de Ford.
Știind că în medie un camion consumă peste de 30 litri de carburant la 100 km, mersul în gol doar pentru o scurtă perioadă, în timp, acumulat de la toată flota, va însemna de fapt o cantitate uriașă de combustibil. Dacă urmăriți timpul în care fiecare motor stă la relanti, puteți analiza personal aceste pierderi și puteți lua măsuri pentru stoparea lor. Iar mai apoi tot sistemul este cel care vă garantează că instrucțiunile date de dvs. vor fi respectate de șoferi, nu vor rămâne doar la nivel teoretic.

Monitorizarea cheltuielilor de combustibil

Este un adevăr urât: unii șoferi continuă încă să profite de angajatorii lor prin umplerea containerelor pentru uz personal pe lânga rezervoarele camionului, atunci când alimentează la pompă. Și aici, o canistră de motorină de câțiva litri reținută de șofer poate părea puțin, însa dacă însumăm de la numărul total de șoferi care profită în acest fel ori numărul de zile lucrate în cadrul companiei, se pot înregistra pierderi extrem de mari. Așa că e mai bine să vă luați măsuri de prevenție decât să vă pară rău ulterior. Mai mult, dacă permiteți șoferilor să profite în acest mod de încrederea pe care o oferiți, încurajați crearea unui  obicei rău între angajații dvs. care vă va produce constant pierderi. Combustibilul poate fi monitorizat foarte ușor și precis prin sonde litrometrice introduse în rezervor, iar monitorizarea informațiilor primite de la acestea se face din fața calculatorului, oricând sau prin rapoarte și alerte prestabilite.


Urmăriți viteza de deplasare a șoferilor

Conducerea vehiculelor la o viteză corespunzătoare are mai multe beneficii:
  1. Mai puține sancțiuni contravenționale
  2. Un consum mai mic de combustibil
  3. Uzură normală a pieselor (fără a fi accelerată de viteză excesivă)
  4. Probabilitatea crescută de a evita accidente

Excesul de viteză pe autostradă poate crește consumul de combustibil cu până la 33% potrivit Departamentului de Energie al Statelor Unite. Altfel zis: Ați putea crește distanța parcursă a flotei în același buget cu o treime, doar având grijă ca șoferii să conducă într-un mod regulamentar.
Știm acum că putem urmări și reduce considerabil consumul de combustibil, dar mai știm că nimeni nu vrea să lucreze în timpul concediului, chiar dacă asta ar însemna urmărirea a câtorva rapoarte. De aceea, compania Fomco pune la dispoziție clienților săi monitorizarea auto externalizată, unde interpretarea datelor furnizate de GPS și sonda litrometrică este realizată de către o echipă de specialiști cu experiență în acest domeniu.