Monitorizezi viteza mașinilor din flotă?

Cei care sunt pe drumuri, lucrătorii mobili, au tendința de a fi mereu sub presiune pentru a atinge termenele limită sau pentru a-și îndeplini targetul de vânzări. Iar, de cele mai multe ori, din aceste cauze, accelerează între destinații.

Știm cu toții că viteza mare e periculoasă. Face ca tamponările să fie mai rele, încetinește viteza de reacție a șoferilor și reduce controlul asupra mașinii. În 2016, în România s-au înregistrat 27.000 de accidente rutiere, soldate cu peste 1.900 de decese, iar principala cauză a acestora a fost viteza excesivă. În plus, tendința de a accelera, crește șansele ca un șofer să conducă mai periculos și în alte moduri – de exemplu, să conducă prea aproape de mașina din față, sau să folosească telefonul în timp ce conduce, sau să conducă în continuare, chiar dacă e obosit.

Mai mult, viteza excesivă are un impact direct asupra companiilor care dețin flote de vehicule. Accelerarea, frânarea excesivă și opririle și pornirile, toate cresc consumul de combustibil în mod dramatic și accelerează uzura vehiculelor – iar statisticile arată faptul că 30% din cheltuielile pe care le ai cu mașina, le reprezintă combustibilul și mentenanța acesteia, pe parcursul a 5 ani.

Se fac eforturi la nivel național pentru a ajuta companiile să își împiedice angajații să conducă foarte repede – dar necesitatea competitive, atât în cazul forței de muncă, cât și în cazul companiilor în sine, face dificilă realizarea acestora în practică.

În prezent, doar aproximativ o treime din flotele mici monitorizează viteza vehiculelor lor, dar există tehnologia disponibilă pentru a ajuta. Unele sisteme nu doar prezintă rapoarte managerilor de flotă, ci oferă și o analiză în timp real chiar și șoferului. Acest lucru înseamnă că, mai degrabă decât să se confrunte cu un dosar penal, acesta poate reacționa la feedback-ul primit și își poate corecta obiceiurile de condus.

Pentru companii, acest lucru înseamnă mai puține șanse de accidente, costuri mai reduse cu combustibilul și cu mentenanța vehiculelor și prime de asigurare mai bune. Mai înseamnă și o nevoie redusă de a controla direct șoferii.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre tehnologia care vă ajută să faceți față provocărilor cu care vă confruntați, contactați-ne aici.