Monitorizarea prin GPS și Factorul Uman

Monitorizarea prin GPS și Factorul UmanAvantajul folosirii tehnologiei este acela că aduce mai multă ordine, predictibilitate și economii în funcționarea oricărora activități. Altfel, fără aceste avantaje, nici o investiție în tehnologizare și digitalizare a unor activități nu și-ar avea sensul. Însă de cele mai multe ori tehnologia nu lucrează singură în nici un domeniu. De cele mai multe ori ea lucrează împreună cu angajații, cu omul care nu este atât de rigid și predictibil în acțiunile sale. Inclusiv în implementarea unor sisteme de monitorizare prin GPS, această observație este la fel de valabilă.
 
În cazul în care ați căutat sisteme de monitorizare prin GPS pentru flota auto pe care o dețineți sau pe care o manageriați, cu scopul de a obține eficiență, de a economisi bani și simplifica procesele din activitatea de zi cu zi, sunteți cu siguranță pe drumul cel bun pentru a aduce un plus de eficiență acesteia. Dar, din experiența noastră de până acum, știm că ar putea exista îndoieli cu privire la influențele aduse de factorul uman, cu alte cuvinte, la modul în care angajații dumneavoastra ar primi știrea că de mâine se va folosi un sistem de monitorizare prin GPS. Cum vor reacționa și cum va afecta asta activitatea flotei și a companiei? Este întrebarea firească pe care ne-o punem imediat.
Cei mai mulți manageri de flote care optează pentru instalarea sistemelor de monitorizare prin gps cred ca angajații lor nu-l vor accepta deoarece o să le displacă să fie controlați sau nu se vor simți în largul loc cu această tehnologie. Este însă adevărat?
Abordarea acestei situații se face însă, de cele mai multe ori, într-un mod greșit. Cum trebuie introdus însă acest sistem corect? Angajaților trebuie să li se prezinte avantajele utilizării unor astfel de sisteme: în cazul unor litigii, pentru a-și dovedi nevinovăția cu privire la posibile incidente, pentru a-i anunța din timp de drumurile blocate sau chiar pentru a-i proteja în condiții meteorologice nefavorabile sau posibile pericole.
Un angajat fericit reprezintă în mod sigur un impuls pentru creșterea și sănătatea companiei. Vedeți ce poate să facă un sistem de monitorizare auto pentru bunăstarea angajaților și a companiei.
 

1.Reprezintă un mod de a arăta că vă pasă de personal

Șoferii au o slujbă destul de periculoasă și care presupune destul de multe sacrificii. Chiar daca mersul până la serviciu și înapoi pentru majoritatea șoferilor este o rutină, a conduce 40 de ore pe săptămână este de fapt mult mai greu și cu totul altceva. Aceasta implică de asemenea o mulțime de alte sarcini, cum ar fi asigurarea ca totul este în conformitate cu legislația în vigoare, încărcarea și descărcarea vehiculelor, efectuarea de verificări ale vehiculului și bineînțeles, atenția distributivă într-un mod constant atunci când se află în spatele volanului. Punerea în aplicare a unui sistem telematic înseamnă că vă pasă de angajați și că doriți să-i protejați.
 

2.O modalitate de a reduce stresul forței de muncă

O mulțime de lucruri vor fi cu siguranță mai ușoare odată ce este instalat sistemul gps: șoferii nu vor mai trebui sa utilizeze formulare pe hârtie pentru controale aprofundate și nu vor mai fi sunați constant pentru a-și comunica localizarea sau timpul de livrare. Este o modalitate de a reduce stresul prin eliminarea distragerilor dese,  anxietatea și grijile cu privire la șoferii dumneavoastră.

3.Parte a companiei

Implementarea unei tehnologii care este capabilă să monitorizeze comportamentul conducătorului auto și rutele acestuia oferă ocazii pentru formarea șoferilor precum și implicarea acestora astfel încât să devină mai mult parte activă a companiei. De asemenea, de menționat că datele obținute din monitorizare sunt stocate și pot fi utilizate ulterior pentru alte analize comparative aprofundate.

4.Recompensarea șoferilor în funcție de performanțe

Folosind soluțiile de monitorizare ve-ți avea deasemenea posibilitatea de a recompensa șoferii în funcție de eficacitatea acestora și de munca depusă.
Există mai multe modalități prin care puteți imbunătății viața profesională a angajaților dvs. și afacerea dumneavoastră de asemenea.
Contactați-ne prin intermediul formularului de pe site-ul Fomco GPS pentru mai multe detalii despre monitorizarea prin gps.