Monitorizarea eficientă a temperaturii compartimentului de marfă pe timpul verii

Vara este aici, iar vremea însorită aduce cu ea căldura și umiditatea, care pot afecta temperatura remorcilor flotei si a altor compartimente frigorifice. Ca urmare, distribuitorii și flotele de transport încep să simtă căldura cu privire la livrarea în siguranță a bunurilor lor sensibile la temperatură, cum ar fi produsele farmaceutice și produsele alimentare.

Din punctul de vedere al managementului flotei și al asigurării calității, aceasta reprezintă o provocare, deoarece trebuie să poți dovedi că încărcătura este transportată la o temperatură adecvată. La urma urmei, chiar dacă ești doar la câteva grade distanță, poți strica zeci (sau sute) de mii de lei de marfă perisabilă.

Dacă te regăsești în această situație, ce poți face ca manager de flotă pentru a te asigura că produsele rămân la un interval de temperatură acceptabil? Ai putea să îți pui șoferii să oprească în fiecare oră sau două pentru a verifica temperatura încărcăturii. Sau, poți face lucrurile mai ușoare dacă utilizezi un dispozitiv de urmărire prin GPS, pentru a te ajuta în eforturile de gestionare a flotei. Această tehnologie te poate ajuta să urmărești o varietate mare de date - de la localizarea vehiculului până la temperatura internă a remorcii, până la performanța motorului vehiculului și la siguranța șoferului.

Monitorizarea prin GPS îți permite să monitorizezi nivelurile de temperatură
Spre deosebire de convingerile populare, dispozitivele moderne de urmărire GPS pot face mult mai mult pentru eforturile tale de gestionare a flotei, decât să îți ofere doar o locație a unui vehicul pe o hartă. Multe dintre aceste dispozitive avansate și versatile sunt concepute pentru a conecta sistemul de diagnoză la bordul vehiculului și senzorii de monitorizare a temperaturii pentru a furniza date actualizate despre condițiile de mediu în care sunt transportate mărfurile.

Un sistem de urmărire GPS de la un furnizor de servicii precum Fomco GPS poate furniza instrumentele și documentația de care ai nevoie pentru a îndeplini cerințele reglementate de lege. Cu urmărirea și raportarea automată a datelor, procesul de monitorizare a temperaturii este eliminat. Unele dintre tipurile de condiții de temperatură ale vehiculului pe care le poți monitoriza de la distanță prin urmărirea GPS pentru camioanele frigorifice (camioane cu frigider) includ:
  • Temperaturile și fluctuațiile de temperatură,
  • Ciclurile de dezghețare,
  • Nivelurile de umiditate,
  • Deschiderile și închiderile ușii,
  • Fluctuații de tensiune și deconectări.
Dacă, de exemplu, unitatea de răcire a unuia dintre camioanele frigorifice ale flotei tale s-a defectat dintr-o dată, ai putea seta o notificare de alarmă personalizată care să se declanșeze când temperatura unui camion frigorific scade în afara unui anumit interval. Alertele pot fi trimise în moduri diferite, inclusiv un e-mail sau un mesaj text, în funcție de preferințele tale. Folosirea acestor informații îți permit să contactezi șoferul vehiculului afectat cu privire la discrepanța de temperature, astfel încât acesta să verifice echipamentul de încărcare și de refrigerare.

Urmărirea de la distanță în timp real mărește eficiența și reduce costurile
Fără monitorizare prin GPS pentru camioanele frigorifice, șoferul ar trebui să oprească periodic să verifice și să raporteze manual temperatura. De fiecare dată când șoferul deschide portierele, acest lucru eliberează aerul rece și influențează temperatura internă a compartimentului frigorific cu zeci de grade. Acest lucru va necesita apoi mai multe resurse de combustibil și refrigerare pentru a-l răci din nou. Acest proces nu numai că reduce productivitatea flotei, dar, de asemenea, contribuie la creșterea costurilor și poate conduce la raportarea unor informații inexacte prin raportarea greșită intenționată a conducătorului auto sau eroarea umană.

Vestea bună este că există o soluție eficientă de gestionare a flotelor care îți poate ajuta camioanele să rămână pe drum mai mult timp. Echiparea vehiculelor cu dispozitive moderne de urmărire GPS îți permite să monitorizezi nu numai nivelurile de temperatură cu ușurință, ci și să primești un raport precis, generat automat. De asemenea, îți poate eficientiza operațiunile flotei, permițându-ți să monitorizezi condițiile de temperatură ale vehiculelor tale, fără ca șoferul să fie nevoit să tragă pe dreapta și să verifice manual încărcătura. Pe lângă toate acestea, gestiunea flotei și deciziile de afaceri vor fi mai ușoare, în baza celor mai exacte informații posibile.

Un avantaj suplimentar al monitorizării de la distanță este că  ajută la mai multe decât monitorizarea temperaturii. Prin monitorizarea  sistemului de diagnosticare de la distanță al vehiculului, poți fi mai eficient în eforturile tale de gestionare a flotei, asigurându-te că fiecare vehicul primește o întreținere preventivă periodică. Acest lucru te poate ajuta să îți menții vehiculele în stare excelentă, ajutând totodată la prevenirea reparațiilor costisitoare.

Descoperă mai multe informații despre cum îți poți îmbunătăți sistemul de urmărire al activelor flotei tale, aici, sau contactează-ne, aici.