Monitorizarea prin GPS a flotei auto din domeniul transporturilor de persoane

Monitorizarea prin GPS a flotei auto din domeniul transporturilor de persoane
Când ne gândim la aparatura și serviciile de monitorizare a vehiculelor prin sisteme GPS, de regulă ne gândim în primul rând la camioane, la TIR-uri care transportă marfă. Sigur, zona transporturilor de marfă este una care beneficiază din plin de avantajele aduse de monitorizarea GPS. Însă nu totul se reduce la transportul de marfă. Monitorizarea prin GPS a vehiculelor are aplicații într-o sumedenie de alte domenii, de la monitorizarea utilajelor de construcții aflate pe șantiere greu accesibile, până la monitorizarea vehiculelor destinate transportului de persoane. Pe acestea din urmă dorim să le abordăm acum și să vedem cum poate optimiza monitorizarea GPS activitatea operatorilor de transport persoane.
 
Ca manager de flotă auto din domeniul transportului de persoane, câteva din priorităţile de top implică siguranţa şoferilor şi a pasagerilor, păstrarea flotei într-o condiţie optimă de funcţionare şi găsirea modalităţilor de a reduce din cheltuieli. Având în vedere că una din cele mai mare cheltuieli o reprezintă aici consumul de carburant, este firesc să ne dorim să limităm sau să reducem consumurile și, evident, să reducem la zero eventualele sustrageri neautorizate. O cale de a gestiona toate priorităţile flotei implică folosirea unui sistem de monitorizare.
 

Siguranța pe primul loc

Dintre toate, cel mai important aspect al companiilor de transport persoane, îl reprezintă transportarea lor din punctul A în punctul B în maximă siguranţă. Pentru a ne asigura de asta, trebuie să menţinem o echipă de şoferi profesionişti şi de a avea posibilitatea de a confirma că şoferii conduc flota conform standardelor de siguranţă în fiecare călătorie. Cea mai bun cale de a verifică asta este monitorizarea comportamentului la volan al şoferilor. Cu ajutorul soluţiilor de urmărire prin gps, puteţi verifica viteza de deplasare, frânarea bruscă, precum şi accelerarea rapidă pentru a vă asigura că şoferii conduc responsabil şi nu pun în pericol viaţa călătorilor. Acest sistem va reduce riscul de accidente şi va asigura o călătorie plăcută pentru pasagerii autocarului, autobuzului sau al microbuzului folosit de compania dumneavoastră.
Limitarea costurilor este problema principală a tuturor flotelor auto. Nu va fi evident unde puteţi reduce costurile inutile dacă nu folosiţi un sistem de monitorizare auto. Flotele companiilor de transport de persoane pot reduce irosirea de combustibil prin monitorizarea vitezei, a timpului în care motorul este la relanti, a folosirii neautorizate şi prin eficientizarea rutelor alese. Asigurați-vă că şoferii nu-şi petrec timpul stând în vehicul cu motorul pornit sau conduc prin oraş pentru a le trece timpul mai uşor în timp ce aşteaptă reîntoarcerea grupului de turişti.

Protejează angajații împotriva reclamațiilor false

Angajaţii vor da un randament mai bun în cadrul companiilor care doresc binele lor. Reclamaţiile împotriva soferiilor de autocare din partea pasagerilor nu sunt un lucru nou, ci sunt mai degrabă uzuale. Însă, cu ajutorul monitorizării prin gps, de cele mai multe ori se poate dovedii dacă reclamaţiile sunt întemeiate sau nu. Imaginea unei companii de transport persoane este cea mai importantă pentru succesul acesteia. E bine să vă îngrijiți de ea, iar monitorizarea prin GPS veți constata singuri că este un valoros intrument în acest sens.