Monitorizare GPS pentru firmele de închirieri mașini: cum să ieși în evidență

Dacă vrei ca afacerea ta să se evidențieze de concurență, ia în considerare sistemele de monitorizare și localizare prin GPS. Aceste soluții nu te vor ajuta doar să fii cu un pas în fața concurenței, dar te vor ajuta să economisești și bani.

Ce este monitorizarea prin GPS și de ce ai nevoie de ea pentru afacerea ta? Există atât de multe funcționalități pe care aceste sisteme le au, de care majoritatea nu știu. Pentru a economisi bani, dispozitivele GPS te vor ajuta să îți monitorizezi mașinile și de asemenea, îți vor putea oferi informații despre modul în care acestea sunt conduse.

Piața soluțiilor de monitorizare prin GPS este în creștere. Tot mai multe companii, din diferite domenii de activitate le implementează. Cel mai bun mod prin care te poți menține în top este să ții pasul cu tehnologia și să fii în fața competiției.

Serviciile de urmărire prin GPS
Foarte simplu, dispozitivele de urmărire instalate pe mașinile tale, îți vor permite să știi când clienții tăi părăsesc orașul / județul. Poți seta alerte care să te avertizeze prin sms sau email, când o mașină a părăsit o anumită zonă. Implementând aceste alerte, nu vei mai fi nevoit să monitorizezi constant mașinile. Cu ajutorul acestui sistem, poți chiar să creezi un sistem de plată pentru a taxa mai mult clienții care părăsesc zonele prestabilite.

În plus, soluțiile de urmărire a vehiculelor îți vor permite să afli și modul în care sunt conduse mașinile. De exemplu, dispozitivele GPS pot înregistra viteza cu care sunt conduse acestea. De multe ori, în contractele de închiriere este specificată și viteza maximă cu care poate fi condusă o mașină, dar nu există o modalitate de a verifica dacă se respectă această condiție. Acum însă, vei știi cu certitudine dacă sunt respectate clauzele contractuale.

Mai mult, se înregistrează numărul exact de kilometri parcurși, astfel că îți va fi mai ușor să ții evidențele pentru fiecare mașină în parte. Cu tehnologia Fomco GPS, informațiile se salvează într-o bază de date. Acest lucru te va ajuta să economisești timp și să îți administrezi afracerea mai bine.

Ai putea chiar să stabilești un plan de plăți, bazat pe numărul de kilometri parcurși, fără să te mai bazezi pe o taxă fixă. Acest lucru poate atrage un nou tip de clienți. Urmărirea prin GPS te ajută să dezvolți serviciile pe care le oferi.

Măsuri de siguranță
Dacă mașinile tale sunt echipate cu sistemele corecte de monitorizare prin GPS, poți oferi un serviciu mult mai sigur, decât al concurenților tăi. În cazul nefericit al unui accident, poți oferi asistență serviciilor de urgență, prin comunicarea locației exacte a vehiculului.

Întreținerea vehiculelor
Poți folosi rapoartele din sistem pentru a interpreta modul în care sunt conduse mașinile. Deși condusul agresiv nu este o problemă foarte mare, acesta contribuie la uzura mașinii. Cu ajutorul informațiilor despre modul în care sunt manevrate mașinile tale, poți lua decizii proactive legate de schimbarea uleiului sau schimbarea anumitor piese.

Abilitatea de a face toate aceste lucruri, va duce în cele din urmă, la prelungirea duratei de viață a vehiculelor tale. 

Informația înseamnă putere, cu cât știi mai multe, cu atât ai posibilitatea de a lua cele mai bune decizii pentru afacerea ta, astfel încât aceasta să crească și să se dezvolte. Sistemele de monitorizare prin GPS pot fi un avantaj, care te pot separa și evidenția de concurență.

Pentru mai multe informații despre soluțiile Fomco GPS și modul în care sistemele de urmărire prin GPS îți pot ajuta afacerea, contactează-ne aici.