Afla de ce investiția într-un sistem GPS este mai mică decât crezi

De ce investiția într-un sistem GPS este mai mică decât creziÎntotdeauna va exista o competiție între cuceririle tehnologice și factorii economici care împiedică răspândirea acestora din cauza costurilor mari. Sunt, de altfel, mai multe astfel de tehnologii a căror implementare a fost amânată ani sau zeci de ani, tocmai din cauza costurilor mari pe care le presupuneau la început. Pe de altă parte, sunt însă și tehnologii a căror implementare poate eficientiza munca, optimiza anumite procese și, astfel, produce economii în diferite activități.
 
Tehnologia de localizare precisă prin sateliți GPS poate fi un instrument minunat pentru creșterea siguranței, încrederii și eficienței flotei de vehicule din cadrul companiei dumneavoastră. Este, de altfel, o tehnologie destul de veche, dacă ne gândim că a fost dezvoltată acum câteva zeci bune de ani. Iată însă că abia în ultimii 10-15 ani a cunoscut o explozie în numărul de aplicații în care e utilizată.
Cu toate acestea, oricât de utilă ar fi tehnologia gps, multe companii nu o folosesc încă pentru monitorizarea flotei auto pe care o deține. Anumiți manageri presupun, înainte să se documenteze și să facă niște calcule minimale, că implementarea sistemului de monitorizare prin gps este prea scumpă pentru a fi inclusă în lista de investiții și că prin cheltuirea banilor pe un astfel de sistem, nu ar face decât să genereze cheltuieli excesive asupra finanțelor companiei.
Total greșit. De fapt, investirea în noi tehnologii GPS ar putea fi mai ușoară decât crezi. Haideți să vedem împreună câteva argumente care să vă convingă de ce:

1. Există soluții de urmărire prin GPS pentru fiecare buget

Nu fiecare sistem de urmărire prin gps este la fel, ba din contră există mai multe modele, mai multe softuri în spate care le operează și, pe cale de consecință, nici nu au toate același preț. Abonamentul lunar al monitorizării depinde de soluțiile de care flota dvs. de vehicule are nevoie. Anumite companii pot avea nevoie doar de monitorizare prin gps și de rapoarte cu traseele efectuate care se pot genera în urma acestei monitorizări. Alte companii pot avea nevoie de date mult mai complexe, precum monitorizarea combustibilului, a temperaturii din compartimentul de marfă, monitorizarea marfii sau descărcarea tahografului de la distanță prin comunicare bluetooth între unitatea gps și dispozitivul extern. Cu atât mai mult cu cât sunt o sumedenie de senzori ce se pot conecta la sistemul GPS, care să transmită și alt tip de informații la monitorizare.

2. Cheltuielile cu dispozitivul GPS pot fi salvate în eficiența vehiculelor

Folosirea sistemului de monitorizare prin GPS pentru a urmări activitatea vehiculelor și utilajelor poate îmbunătății considerabil eficiența flotei auto. De fapt, practica ne arată că majoritatea clienților care folosesc sistemul economisesc mai mulți bani din combustibil și orele de muncă pierdute înainte decât sumele pe care le cheltuiesc prin folosirea unei soluții prin GPS.
Monitorizarea vă va aduce un plus de economii prin îmbunătățirea planificării rutelor, va ajuta la îmbunătățirea obiceiurilor din trafic a șoferilor dvs. prevenind utilizarea neadecvată și neautorizată a autovehiculului și va reduce la minim timpul de inactivitate. Prin sistemul GPS puteți vedea de asemenea care este stilul de condus al șoferilor dvs. și le puteți cere ulterior să facă anumite corecții în cazurile unde credeți de cuviință.

3. Sistemele GPS pot reduce costurile reparaților

Datorită monitorizării prin gps, anumiți șoferii auto obișnuiți cu un stil de condus agresiv, adoptă un stil de condus mai prudent, respectând limitele de viteză. Astfel, posibilitatea efectuării unui accident provocat de angajatul companiei este mult mai mic. Deasemenea, renunțând la un stil de condus agresiv, componentele autovehiculului se vor uza mai greu, sporind durata de utilizare a vehiculului.