Închirieri auto de succes cu monitorizare prin GPS

Închirieri auto de succes cu monitorizare prin GPSCu siguranță am mai spus-o aici pe blog: revoluția tehnologică pe care o trăim este una impresionantă, iar ritmul cu care noutățile tehnologice ne invadează tot mai multe domenii de activitate, este unul realmente copleșitor. Cine ține pasul are de câștigat, iar cine nu, va trebui să se adapteze rapid pentru a nu pierde cursa competitivității economice. Această regulă nu va ocoli nici micile afaceri de închirieri de mașini, cu atât mai mult pe cei care deja au crescut afaceri de talie medie sau mare. Asta pentru că introducerea sistemelor de monitorizare prin GPS în activitatea acestor firme va deveni cu siguranță un standard de bună practică. Sistemele de monitorizare prin GPS nu doar ușurează munca celor care conduc aceste firme, ci eficientizează activitatea și sporesc productivitatea cu care e exploatată o flotă de mașini oferite spre închiriere.

Online booking și monitorizare prin GPS

Cu siguranță, dacă lucrați în domeniu sau folosiți serviciile acestor firme știți că la început intracțiunea online dintre firmă și client se rezuma la un număr de telefon publicat pe un site, unde eventual era și o listă cu mașini disponibile. Acum, fără un sistem de booking online a mașinii, în care poți alege ziua și ora de la care ai nevoie de mașina și ziua de predare, aproape nimeni nu-și mai permite să funcționeze în mediul online. Iar asta nu mai e inovare, ci e pur și simplu o stare de normalitate. Ei bine, intrucerea sistemelor de monitorizare prin GPS pe toate mașinile flotei pe care firma o pune la dispoziția clienților, va deveni la fel de banală.

Scenariul de bună practică

Gândiți-vă că în acest moment nu mai e deloc o cheltuială colosală să achiziționezi hardware-ul necesar pentru a putea instala un sistem de booking online. Software-ul necesar poate fi de asemenea achiziționat și setat cu ușurință. Intervine și ajută mult partea de cloud computing, prin care de fapt externalizezi achiziția și întreținerea unor servere care te pot lăsa când ți-e lumea mai dragă. Ei bine, dacă adaugi în această ecuație serviciile de monitorizare prin GPS a vehiculelor din flotă, deja tot angrenajul capătă un cu totul alt nivel de funcționalitate. Concret deja ai un set larg de funcționalități, care include:
  • Posibilitatea de booking online a mașinilor din flotă – aici clientul poate intra pe site, alege mașina, introduce perioada pentru care are nevoie de ea și transmite informațiile companiei, fără ca măcar 2 vorbe să fie schimbate prin telefon cu reprezentantul firmei.
  • Confirmarea rapidă a rezervărilor – când compania primește o astfel de cerere, din nou în minimul de timp necesar, se verifică programările existente, se verifică locația mașinii (cu platforma de monitorizare prin GPS), disponibilitatea ei (eventual și în funcție de programările la spălătorie, lucrări de mentenanță etc.) și în loc de un supărător „Stați să verific și revin eu cu un telefon”, cel care se ocupă de managementul flotei poate da un răspuns aproape în timp real solicitării venite de la client. Dacă în timpul acesta clientul așteaptă într-un aeroport, să zicem, atunci cu siguranță va aprecia un răspuns prompt.
  • Transmiterea rapidă a informațiilor – cel care se ocupă de managementul flotei, utilizând platforma de booking și cea de monitorizare prin GPS poate vedea rapid cum și ce trebuie să se întâmple pentru ca mașina să ajungă în cel mai scurt timp acolo unde e nevoie de ea, cu minimul de resurse. Astfel, el poate transmite mai apoi instrucțiunile spre client în cel mai scurt timp.
  • Calcul rapid al costurilor și prețurilor de închiriere – având acces la servicii de monitorizare prin GPS se pot obține informații precise legate de costurile de exploatare pentru fiecare mașină în parte. Cunoscând aceste informații se poate întocmi o politică tarifară foarte precisă, pentru fiecare mașină în parte.

Relații cu clienții, în condiții de monitorizare prin GPS

Orice mașină, indiferent de cât de bine este întreținută, poate rămâne în pană, dintr-o sumedenie de motive. Chiar și cele mai noi, proaspăt ieșite de pe liniile de fabricație, se mai întâmplă să ne lase în drum. Ce face clientul unei firme de închirieri mașini în acest caz? Sună la firmă. Folosind serviciile de monitorizare prin GPS, managerul flotei are poziția exactă a mașinii și poate interveni rapid, indiferent dacă respectivul client știe sau nu unde se află. Ba mai mult, îi poate indica și locații apropiate în care poate aștepta – cafenea, de exemplu sau hotel dacă mașina se află la o distanță mai mare și intervenția va fi una mai anevoioasă. Iar toate acestea se pot întâmpla în orice oră din zi sau noapte.
 
Avantaje aduse de sistemele de monitorizare prin GPS
 
Pe lângă evidenta monitorizare în timp real a poziției exacte a tuturor vehiculelor din flotă, cu monitorizare prin GPS a vehiculelor se obțin și alte avantaje:
  • Controlul traseelor și distanțelor parcurse, cu furnizarea de rapoarte detaliate
  • Controlul consumului de carburant și al eventualelor sustrageri neautorizare de combustibili
  • Evidența exactă a activităților, timpilor de funcționare/staționare
  • Monitorizarea stilului de condus și a eventualelor încălcări ale limitelor de viteză
  • Managementul integrat al flotei de autovehicule
  • Integrabilitatea cu alte sisteme informatice
  • Furnizarea de informații în timp real, de la toate mașinile flotei
  • Posibilitatea setării unor alerte la ieșirea dintr-un areal presetat (de exemplu ieșirea dintr-o localitate, județ, țară etc.)
  • Posibilitatea adaptării sistemului pe cerințe specifice 
Toate aceste avantaje pot fi la câteva click-uri distanță de un manager de flotă. Dacă dețineți sau operați o astfel de afacere în domeniul închirierii de vehicule, atunci probabil veți fi interesat să auziți mai multe informații de specialitate de la echipa Fomco GPS. Cotacteaz-o acum!