GPS Auto

Gps AutoEste estimat că întârzierile generate din congestii pe autostrăzi, drumuri naţionale sau alte sisteme de transport provoacă companiilor de logistică pierderi de sute de miliarde de dolari anual. Alte efecte negative al congestiei sunt reprezentate de dauna materială a produselor transportate (provocate de termen de expirare), accidentări ale personalului, creşterea poluării aerului şi consumul de carburant care crește implicit.
Disponibilitatea şi acurateţea Sistemului de Poziţionare Global oferă o eficiență crescută şi siguranţă pentru autovehiculele ce se deplasează pe autostrăzi, străzi şi sisteme de tranzit în masă. Multe dintre problemele asociate cu străzi şi rute greşite ale maşinilor comerciale sunt reduse semnificativ sau eliminate total cu ajutorul GPS-ului. Această se aplică deasemenea şi pentru gestionarea sistemelor de tranzit  în masă, echipajelor de întreţinere drumuri şi poduri şi autovehiculelor de urgenţă.
 

GPS Online

GPS-ul permite acces automat la locaţia autovehiculului, făcând că sistemele de navigare interne să fie foarte folosite peste tot în lume. Prin combinarea tehnologiei gps online cu sistemele care afişează informaţii geografice sau cu sisteme care automatic trimit date spre gadget-uri sau calculatoare, o nouă era privind modul de a efectua transporturi se realizează.
Un sistem de informaţii geografic (GIS) stochează, analizează şi transpune pe ecrane informaţii de referinţă geografice furnizate în mare parte de sistemul GPS auto. Astăzi, GIS este folosit pentru a monitoriza locaţia autovehiculelor, făcând posibile realizarea de strategii eficiente care pot ţine flota de autovehicule conform programului şi informează pasagerii cu precizie legat de timpii de sosire. Sistemele de tranzit în masă folosesc această aptitudine pentru a ţine evidenţă şi a urmării trenurile, autobuzele, camioanele şi alte servicii logistice pentru a le îmbunătăţii performanţă de executare a termenelor.
Multe abilităţi noi au devenit posibile cu ajutorul Sistemului de poziţionare global. 

ISTORICUL ȘI EVOLUȚIA GPS-ULUI AUTO

 Evoluția sistemelor auto de navigație prin GPS s-a dezvoltat în timp, pe parcusul a câteva decenii, combinând mai multe tehnologii. Unele din ele au apărut încă dinainte de dezvoltarea primului sistem GPS, însă implementarea în industria auto nu s-a făcut întotdeauna rapid, din cauza costurilor mari de la acelea vremuri. Iată câteva momente cheie din evoluția sistemelor de navigație auto:
  • 1966 – Departamentul de cercetare al General Motors lucrează la un prototip de asistență rutieră, fără sateliți.
  • 1980 – Apare Electronic Auto Compass pe Toyota Crown.
  • 1981 – Apare primul sistem de navigație pe Toyota Celica.
  • 1987 – Toyota introduce primul sistem de navigare pe bază de CD pe Toyota Crown.
  • 1990 – Mazda Eunos Cosmo devine prima mașină cu sistem de navigație prin GPS.
  • 2000 – SUA dezvoltă o nouă generație de GPS pentru civili, net superioară celei anterioare.
  • 2003 – Toyota introduce primul sistem de navigație prin GPS cu hard și sistem ETC.
  • 2008 – Se lansează primul sistem de navigație conectat la sistemul electronic de asistență a frânării, pe Toyota Crown.
Articol realizat de doctor GPS