Este monitorizarea prin GPS potrivită pentru firma ta?

Folosirea sistemelor de monitorizare prin GPS nu este limitată doar la marile corporații. De fapt, oricine are o cât de mică flotă de mașini și echipamente, pe care le folosește în scop de business, poate beneficia de aceste servicii.

De-a lungul anilor, eficiența tehnologiei de monitorizare prin GPS a crescut exponențial. Toată lumea pune mare accent pe securitate, lucru care a condus la investiții majore și dezvoltarea masivă a sistemelor GPS. Acestea sunt acum mai ușor de instalat și de administrat.

De la managerii de flote mici și până la marile corporații care dețin zeci, chiar sute de mașini, managerii beneficiază de avantajele sistemelor GPS. Investiția în aceste resurse are un impact foarte mare în operațiunile firmei, făcând sistemele de monitorizare prin GPS profitabile, în mai multe moduri dincolo de a fi doar rentabile.

Progresele făcute în tehnologie, în ceea ce privește sateliții și celularele au alimentat creșterea semnificativă a dispozitivelor de urmărire prin GPS a vehiculelor, care au fost create pentru:

1. Monitorizare în timp real
Acestea sunt sisteme de urmărire care oferă informații în timp real, despre locațiile bunurilor, mișcările activelor, kilometraj și vitezele de deplasare. Poți urmări activitatea flotei, în timp ce aceasta se petrece, cu ajutorul aplicațiilor de monitorizare.

Monitorizarea în timp real este practicată de regulă, de firme care transportă mărfuri sensibile. Produsele perisabile sunt și ele urmărite cu ajutorul monitorizării  prin GPS în timp real, pentru a asigura livrarea rapidă și în condiții de siguranță a produselor.

2. Monitorizare pasivă
Aceasta este o soluție mai accesibilă pentru managerii de flote care doresc să afle informații despre flota lor, fără a avea nevoie de date în timp real. Monitorizarea pasivă oferă date periodic, în funcție de dispozitivul folosit. Poți primi date la un anumit interval de ore sau zilnic, când dispozitivul este pornit. Dispozitivele de urmărire pasive își îndeplinesc rolul în funcție de activitate și de obicei au o baterie internă, care funcționează prin trimiterea de actualizări în funcție de programul prestabilit de pe dispozitiv. Proprietarii de flote mici de obicei preferă acest tip de urmărire a vehiculelor prin GPS.

3. Monitorizare prin satelit
Urmărirea prin satelit utilizează o interfață de cartografiere bazată pe Web pentru a ține evidența flotei tale. Această interfață îți oferă date despre locația tuturor activelor. Cu aceste informații, care sunt primite prin intermediul software-ului, poți urmări cu ușurință camioanele sau remorcile, prin intermediul urmăririi prin satelit, cu actualizări constante, de până la șase ori pe zi.

Șansele de a recupera echipamente furate sunt mai mari atunci când utilizezi sisteme prin sateliți. Această personalizare pune accentul pe proprietatea ta și pe protejarea acesteia.

Impact pozitiv asupra afacerii
Sistemele de monitorizare a vehiculelor prin GPS sunt disponibile pentru o gamă largă de utilizări care afectează pozitiv afacerile, cum ar fi:

Controlul asupra activității șoferilor
Administrarea unei flote are nevoie constantă de monitorizare și rectificări, pentru a se asigura eficiența și utilizarea la maximum a activelor. Comportamentul șoferilor este esențial pentru flote, pentru a prospera. Sistemele de monitorizare prin GPS oferă diagnosticări și jurnale de date despre comportamentul șoferilor prin intermediul kilometrajului și informațiilor despre viteză.

Încrederea în șoferii tăi este importantă, dar trebuie să fii consecvent în modul în care vehiculele sunt folosite, pentru a reduce riscurile de defecțiuni și de nefuncționare. Monitorizarea comportamentului șoferului economisește costurile și îți permite să îți concentrezi resursele pe maximizarea performanței flotei.

Domenii de utilizare
Dispozitivele de urmărire prin GPS a vehiculelor ajută la urmărirea camioanelor și a remorcilor, însă astfel de dispozitive nu se limitează doar la vehicule. Poți utiliza aceste dispozitive de urmărire pentru a proteja active valoroase, cum ar fi piese mari de echipamente și generatoare. Poți utiliza aceleași jurnale de date din sistemul de urmărire prin GPS a vehiculelor, pentru a te asigura că echipamentul tău este în stare bună și în siguranță.

Conectarea de la distanță a unui sistem de monitorizare pe echipamentele specializate, te ajută să monitorizezi activarea unității respective și întreruperea alimentării acesteia. Dispozitivele de monitorizare prin GPS îți oferă diagnosticări de date, care te ajută să menții echipamentele sub control și în stare de utilizare.

Eficientizarea costurilor
Monitorizarea vehiculelor prin GPS este o metodă de întreținere preventivă, ceea ce înseamnă că, cu ajutorul acesteia, vei putea sta în mod proactiv, între flotă și dezastru. Urmărirea asigură trasabilitatea, prin faptul că informațiile privind activul și locația acestuia sunt disponibile imediat, prevenind riscul de furt. Prin monitorizarea comportamentului șoferului, poți reduce în mod semnificativ costurile, să elimini deșeurile și să maximizezi productivitatea. Administratorii de flote care au dispozitive de urmărire prin GPS instalate în vehiculele lor au și prime de asigurare mai mici decât omologii lor. Asigurarea flotei tale este importantă, dar obținerea acesteia la un cost accesibil este o victorie definitivă pentru afacerea ta.

Deținerea sau administrarea unei flote de vehicule nu este o joacă de copii. Trebuie să fii conștient de faptul că monitorizarea prin GPS este foarte benefică și foarte rentabilă pentru afacerea ta.