Elimină misterul din cheltuielile cu flota auto

Elimină misterul din cheltuielile cu flota autoLa fel ca majoritatea persoanelor din România probabil că dețineți un card de credit sau de debit. Față de România, în unele țări vest-europene cardurile au devenit atât de utilizate încât au înlocuit aproape complet circulația banilor prin intermediul bancnotelor și a monedelor metalice. Anumite persoane, bineînțeles, aleg să nu folosească cardurile de credit și probabil că încă se descurcă bine și fără el, însă pentru cei mai mulți, primul card de credit vine odată cu primul loc de muncă – un pas care-i duce spre independența financiară. Cardurile de credit sunt extrem de folositoare atunci când dorim să facem cumpărături mari și nu dorim să cărăm o geantă de bani după noi. Sunt ușor de utilizat, securizează sumele noastre de bani, duce cu noi peste tot sume mai mari de bani decât am duce poate sub formă de cash, vei avea tot timpul bani ficși, iar lista de avantaje poate continua.
 
Însă vestea cea mai bună este că folosind cardurile de credit, putem știi cu exactitate unde și pe ce anume s-au dus banii noștri, cât am cheltuit cu câteva, ieri, săptămâna trecută sau cu luni în urmă, și ne putem organiza și împărți veniturile mult mai bine, fără să ne mai întrebăm ce am făcut cu banii. La fel, operatorii de plăți oferă acum inclusiv posibilitatea activării unor plăți recurente, astfel încât, de exemplu, unele facturi de utilități să fie plătite automat din contul tău, fără să-ți mai bați tu capul cu ele.
A fi capabili sa urmărim toate cheltuielile în cadrul unei companii este la fel de important pentru o afacere cât este pentru o persoană să-și gestioneze bugetul personal sau unei familii să-și împartă și managerieze cheltuielile. Iar managerii de flote și contabilii acestora vă pot spune că sunt o mulțime de cheltuieli implicate într-o afacere cu flote auto, unele programate din timp, altele mai mult sau mai puțin neprevăzute. Însă la final, toți dorim să avem o situație cât mai clară și cât mai ușor de obținut.


Aici aveți doar o scurtă listă cu costurile implicate:
  • Achiziționarea de vehicule
  • Întreținerea vehiculelor
  • Costul combustibilului
  • Salariile, bonusurile și orele peste program
  • Echipamente
  • Traininguri
  • Asigurări, impozit și taxe de drum
  • Spațiile destinate birourilor și echiparea acestora
  • Marketing/Publicitate…
Iar lista poate sa continue… Sigur, asta fără a include cheltuielile variabile care apar de nicăieri, precum reparații neașteptate la vehicule, posibile accidente ce implică vehiculele, accidente la locul de munca și alte cheltuieli care ne dau fiori doar când ne gândim la ele. Totuși, nu le putem ignora.
Și, într-o afacere, uneori este mai greu să urmărim cheltuielile deoarece acestea vin în mod constant, sporadice, provin din mai multe surse sau sunt uneori neașteptate. Atunci când suntem conștienți de toate aceste costuri, investiția în produse de tehnologie care vor îmbunătății eficiența afacerii dumneavoastră și ajută la servirea cliențiilor mai bine devine logică, iar acest lucru va fi clar vizibil pe termen lung.
 
Softurile de management flotă auto vă pot ajuta să gestionați aceste cheltuieli. Pentru început, puteți primi facturile în format electronic, și să eliminați zeciile de dosare de pe birou. Aveți posibilitatea să scoateți raporturi exacte, pe fiecare mașină în parte legate de consumul de combustibil.
Ve-ți vedea de asemenea, fiecare vehicul câți kilometri a parcurs zilnic/lunar sau anual. Care vehicule nu mai sunt folosite suficient pentru a oferi productivitate, sau care înregistrează cele mai multe cheltuieli cu reparațiile.
Poate că nu există un copac în care cresc bani, dar creând vizibilitate în jurul cheltuielilor și gestionând-ule în mod util, sigur vă va face să vă simțiți de milioane.