De ce să folosești sisteme de monitorizare prin GPS într-o firmă mică?

De ce să folosești sisteme de monitorizare prin GPS într-o firmă mică?
Să zicem că sunteți un proprietar sau manager al unei afaceri mici. Probabil că pentru activitatea de zi cu zi, aveți în dotare un echipament sau câteva echipamente sau utilaje esențiale. Fără ele, activitatea firmei s-ar derula foarte greu sau chiar ar fi imposibil de derulat. Aceste bunuri importante pentru dumneavoastră se găsesc în număr mult mai mare la companiile mari, însă pentru dumneavoastră o remorcă, un tractor, un stivuitor, un camion etc. înseamnă inima cu care afacerea dvs. bate, așadar doriți să știți că sunt în siguranță. Soluția? Sistemele de monitorizare prin GPS! 

 

Datele problemei 

De mult ori, atunci când ne gândim la utilitatea sistemelor de monitorizare prin GPS ne gândim la flote mari, la vehicule grele, gândim totul în dimensiuni mari. Dar e grești să gândim în acești termeni și să credem că utilitatea  sistemelor de monitorizare prin GPS se reduce la atât. Nici măcar nu e nevoie să vorbim despre utilaje sau vehicule mari, în unele cazuri o simplă freză de zăpadă, o suflantă de frunze, un generator de curent, un cuptor portabil pentru încălzirea sau prepararea alimentelor, un bar portabil, o cameră gonflabilă etc. sunt lucrurile esențiale fără de care nu puteți să vă derulați activitatea comercială și să mențineți afacerea funcțională. Problema e că hoților nu le pasă de aceste „mici detalii” și, dacă le vor considera suficient de atractive ca bunuri, vor fi mereu în pericol să fie sustrase. Pot fi ele protejate de sisteme de monitorizare prin GPS? Sigur că da!

Pe ce se pot monta sisteme de monitorizare prin GPS?

Atunci când vorbim de protejarea bunurilor și echipamentelor, ne gândim prima dată la firmele mari de construcții. Și e normal să fie așa – sunt afaceri care funcționează folosind utilaje mari, grele, extrem de scumpe și deci foarte atractive pentru hoți. De aceea managerii sau proprietarii acestor afaceri sunt și primii care se gândesc la implementarea unor sisteme de monitorizare prin GPS prin care să-și securizeze bunurile. Cu toate acestea, managerii din domeniul Construcțiilor nu sunt singurii. Companiile din zeci de industri diferite pot beneficia de aceleași avantaje ale urmăririi activelor cu ajutorul sistemelor de monitorizare prin GPS. Haideți să vedem împreună doar câteva exemple de domenii la care poate nu v-ați gândit că ar putea folosi sisteme de monitorizare prin GPS, ca să vă faceți o imagine mai corectă:
  • Firmele care închiriază diferite echipamente și utilaje.
  • Companiile care oferă servicii de amenajare a teritoriului.
  • Firme de amenajare a grădiniilor și spațiilor verzi.
  • Firmele de catering sau diferite tipuri de livrări la domiciliu.
  • Societăți de închiriere de autovehicule – de la motociclete și ATV-uri, la automobile.
  • Primăriile de comune sau orașe.
  • Micile firme care asigură servicii de mutare a bunurilor din locuințe.
  • Micile firme care lucrează în producție, cu capacități mici sau medii.
Am înșirat mai sus doar câteva exemple ilustrative, lista este însă mult mai lungă și cuprinzătoare.

Furt = pierdere pentru afacere

Pierderea utilajelor, vehiculelor, pe o perioadă mai scurtă, mai lungă sau definitivă înseamnă, în oricare din forme pierderi financiare. Asta pentru că și perioada mai lungă și cea mai scurtă în care nu vă puteți folosi de utilajele dvs. poate să vă coste bani. Așadar, e limpede că în cazul în care veți fi victima unui astfel de furt, veți dori să vă recuperați prejudiciul cât mai repede. Probabil că, dacă sunteți mai grijulii din fire, aveți asigurare pe elementele cruciale cu care vă derulați activitatea. Dar asta nu vă ajută atunci când echipamentul dvs. dispare chiar înainte de a vă derula un contract important din activitatea firmei, pentru un client VIP. În timp ce clientul dvs. poate fi înțelegător cu situația creată, în cazul în care echipamentul dvs. a fost furat, cu siguranță el va dori în continuare serviciul pentru care v-a contractat. Și asta la fel de prompt și profesional cum a fost înțelegerea inițială. Iar dacă dvs. nu veți fi în măsură să livrați cele promise din cauza mijloacelor pierdute, el va apela la concurența dvs. pentru a-și rezolva problema. Între timp, pe lângă pierderea contractului, veți avea și prejudicii de imagine.

Monitorizare prin GPS = economii

Dar nu trebuie să se încheie fiecare episod neplăcut în acest fel. Există și soluții care să vă ajute. Soluțiile de urmărire a activelor cu ajutorul sistemelor de monitorizare prin GPS vă pot ajuta nu numai să vă păstrați liniștea ca proprietar sau manager al unei afaceri mici, ci vă pot ajuta și să vă recuperați rapid activele valoroase din patrimoniu atunci când ele au fost sustras. Pentru multe companii, urmărirea activelor înseamnă utilizarea unei evidențe scrise într-un document Excell sau uneori chiar în înscrisuri prin tot felul de registre. Există (sau nu) o situație cu locațiile exacte unde activele firmei sunt folosite și există (sau nu) o situație cu cine folosește respectivele bunuri. Mulți manageri folosesc aceiași metodă pentru a verifica echipamentele la începutul și finalul folosirii lor la diferite locații unde ele sunt folosite. Probabil tot o astfel de metodă (rudimentară, am zice noi) e folosită și pentru pontarea celor care lucrează operând aceste utilaje sau vehicule. Procesul este per ansamblu destul de greoi, supus erorii umane generate de neatenție sau lipsa timpului suficient alocat acestor taskuri. Așadar vorbim despre un proces ineficient și plin de erori. Imaginați-vă în acest context cât de greoi este să verifici retrospectiv activitatea unui astfel de bun în cazul în care pe el nu a fost montat un sistem de monitorizare prin GPS și, din nefericire, a fost furat.

Monitorizare prin GPS precisă și accesibilă

Soluțiile moderne de urmărire a activelor cu monitorizare prin GPS folosesc dispozitive GPS și de transmitere a datelor prin rețele GSM. Ele lucrează și „offline”, furnizând atunci când ajung din nou la semnal date către server. Grație perfectării acurateții sistemului GPS și sistemele de monitorizare prin GPS au devenit din ce în ce mai eficiente, oferind locația extrem de precisă a bunurilor monitorizate. Chiar dacă echipamentul dvs. este lăsat nesupravegheat pentru perioade lungi de timp, puteți să-i monitorizați activitatea și locația acestuia. Astfel, vă puteți bucura de senzația de siguranță pe care o aveți atunci când știți că bunurile dvs. sunt în regulă. În plus, costurile de achiziție și abonamentele lunare sunt realizate în oferte personalizate, astfel încât ele să se preteze atât la companiile care achiziționează un sistem de monitorizare prin GPS, cât și la cele care monitorizează flote de zeci sau sute de active. Cereți acum detalii și oferte personalizate.