Compania ta are nevoie de un analist?


În foarte multe afaceri din ziua de azi, una din explicațiile pentru obținerea succesului stă în calitatea și corecta dimensionare a echipei de angajați. Aceștia trebuie să fie performanți pentru a face față cerințelor venite din partea clienților, să fie remunerați corect pentru a fi motivați să se dezvolte în continuare în interiorul companiei și, evident, să nu fie tentați să plece. Pe de altă parte, cheltuiala cu plata salariilor este una din cele mai mari cheltuieli din foarte multe companii. Și atunci e normal ca orice manager să dorească să mențină echipa la o dimensiune care să păstreze în același timp și profitabilitatea activității. Angajarea de „ajutoare” este adesea un subiect controversat pentru întreprinderi. Cele mai multe organizații încearcă să mențină costurile jos, astfel încât angajarea unui ajutor suplimentar ar putea părea contraindicat.
 
Cu toate acestea, unii manageri de companii angajează analiști în echipa lor pentru a-i sprijinii. De ce? Sau când se impune să facem acest pas? Care sunt beneficiile de a avea un analist, care este contribuția lui la rentabilizarea activității? Ar trebui ca firma dumneavoastră de transport să angajeze unul? Iat doar câteva din întrebările pe care managerii ar trebui să și le pună. Haideți să le luăm pe rând și să încercăm câteva răspunsuri.

Managementul flotei și analiza datelor


Atunci când gestionați o flotă mare de vehicule există o cantitate enormă de date care se generează și care trebuiesc urmărite, pentru că în caz contrat investiția în monitorizare este inutilă. Cheltuielile pentru combustibil, costuri de întreținere, valoarea totală a activelor, amortizarea acestora, costuri de client, kilometrii parcurși, orele de lucru ale fiecărui șofer în parte, și lista poate continua.
Nu numai că există o mulțime de seturi de date de urmărit, însă fiecare set de date individual poate conține cantități masive de informații - ceea ce face mai dificilă și mai consumatoare de timp analizarea lor.
 
Cu cât este mai mare flota de vehicule, cu atât avem mai multe date de urmărit și cu atât devine mai greu pentru un manager de flotă să țină în evidență tot ceea ce este necesar pentru a-și îndeplinii sarcinile de zi cu zi în mod eficient. Fluxul unor asemenea date poate fi prea mult pentru o singură persoană, mai ales când aceasta trebuie să-și îndeplinească și restul atribuțiilor de servicii.

 

Motive pentru care ai putea avea nevoie de un analist:

  1. Pentru a sorta anormalitățiile din datele culese. Un analist dedicat flotei ar putea fi capabil să treacă prin toate seturile de date pentru a identifica tendințe și anomalii.
  2. Pentru a ajuta la pregătirea unui plan ce constă în înlocuirea flotei active. Chiar și vehiculele celor mai robuste flote ajung la un punct în care necesită a fi înlocuite. Un analist poate verifica costurile reparațiilor, frecvența acestora și productivitatea vehiculului pentru a stabili profitul adus de acesta comparativ cu celelalte. Analiza poate determina când un activ trebuie înlocuit pentru a reduce la minimum costurile de întreținere a flotei și costurile de înlocuire.
  3. Pentru a monitoriza productivitatea șoferilor. Statutul managerului în companie nu este nicidecum de ”babysitter”. Chiar dacă nu realizăm, o mare parte din zi un manager de flotă și-o petrece verificând unde sunt șoferii, răspunzând la nevoile acestora, verificând daca aceștia lucrează și dacă utilajele nu stau degeaba.

Are nevoie flota ta de un analist ?


Necesitatea de a angaja un analist pentru a ajuta managerii de flote depinde cel mai mult de dimensiunea flotei. Una dintre principalele sarcini ale unui analist este de a analiza anomaliile și a le interpreta corect, astfel încât să fie mai ușor de acționat asupra lor. Cu toate acestea, flotele mai mici probabil nu vor avea nevoie de un analist dedicat la îndemână pentru a identifica posibilitățile de îmbunătățire a costurilor cu flota sau a monitoriza consumul de combustibil al vehiculelor.
 
Pentru multe flote auto mici și mijlocii, pur și simplu un software bun de management al flotei care să vă ajute să organizați și urmăriți datele cu privire la performanța vehiculelor este suficient pentru a îmbunătății eficiența managerilor de flotă.
 
Mai mult de atât, cu noul sistem de monitorizare externalizată, prin care compania care oferă software-ul se angajează să și analizeze datele provenite din sistemul de monitorizare prin gps, orice companie, indiferent de mărimea acesteia poate renunța la analiști. În loc de un salariu, puteți încredința această sarcină unei companii specializate și veți plăti o un abonament lunar, la un cost rezonabil.
 
Oricât de bun ar fi un analist, aceștia nu vor putea face treabă fără a avea acces la informații fiabile, exacte. Aici intervine softul de gestionare a flotei auto. Dispozitivele GPS colectează date exacte de utilizare de la fiecare vehicul din flotă. Prin automatizarea colectării de date reale de utilizare, puteți evita problema impreciziei și a documentelor lipsă.