6 Indicatori de performanță pentru rezultate mai bune

Este important pentru orice afacere să monitorizeze îndeaproape indicatorii de performanță (KPI), ca parte a procesului de management. Managerii de flote, de exemplu, pot folosi indicatori pentru a măsura performanța șoferilor, pentru a vedea cât de buni sunt aceștia. Nu ar trebui să aștepți până se produce un accident și suferi pierderi, ca să iei măsuri. Provocările cărora managerii de flote trebuie să le facă față în gestionarea angajaților mobili, fac dificilă sarcina lor de a se asigura că totul funcționează eficient.

Daunele pe care le poate cauza lipsa echității la locul de muncă sunt enorme. Așa că, nu ar trebui să pară că favorizezi anumiți șoferi sau că aplici criterii subiective pentru a le măsura performanța. Acest lucru devine și mai dificil, atunci când lucrezi cu șoferi pe care nu îî poți vedea zilnic.

Fără instrumentele potrivite, necesare pentru a măsura performanța angajaților tăi, vei avea o sarcină dificilă să îi evaluezi înrt-un mod egal. Există indicatori fiabili de măsurare a performanței șoferilor tăi, ca alternative la metodele tradiționale, cum sunt feedback-ul clientului, daunele provocate mașinii sau amenzile pentru depășirea vitezei. Mai mult, valorile măsurate și instrumentele de măsurare a performanței te pot ajuta să monitorizezi activitatea șoferilor într-o manieră ușoară și corectă.

Motorul Pornit/Oprit
Timpii buni de pornire/oprire ai motorului se traduc în eficiență și respectarea planificării. Când șoferii își pornesc motoarele prea târziu, ei pot rămâne în urma programului și vor trebui să se grăbească. Acest lucru poate duce la creșterea riscurilor, precum și la irosirea timpului.

Nu este recomandat ca motorul să fie pornit când mașina se află în imediata apropiere a mărfurilor inflamabile sau a altor mărfuri periculoase. Șoferii tăi trebuie să fie educați cu privire la aceste aspecte, astfel încât să poată evita situații potențial periculoase. Pentru acest lucru există sisteme de monitorizare prin GPS, pentru a urmări motorul atunci când are loc încărcarea sau descărcarea de mărfuri periculoase.

Aceste aspecte au un efect semnificativ asupra contractelor de service.

Viteza excesivă
Vitezele de rulare sunt un alt mod prin care se poate monitoriza siguranța șoferului și respectarea regulilor. Dar, cum poți monitoriza obiceiurile de condus de la distanță?

Un mod este instalarea de echipamente care să te notifice când mașinile tale depășesc limita de viteză, pe care tu o stabilești. Cu ajutorul monitorizării prin GPS, vei putea să combini viteza cu care a condus fiecare șofer, cu datele de pe GPS într-o bază de date ce conține informații despre limitele de viteză. Acest lucru îți permite apoi să compari vitezele înregistrate de către GPS cu limitele de viteză. În acest fel vei putea urmări cu acuratețe infracțiunile legate de depășirea vitezei.

Accelerarea și Frânarea
Vei putea monitoriza capacitatea șoferului de accelerare rapidă sau frânare, pentru a determina dacă acesta este neglijent sau periculos. Accelerarea și frânarea puternică pot contribui, de asemenea, la uzura vehicului.

Mersul în gol
Unii șoferi își lasă mașinile să meargă în gol mai mult decât ar trebui. Prin reducerea timpului de mers în gol, vei reuși să maximizezi eficiența consumului de combustibil, reducând în același timp și amprenta de carbon pe care mașinile tale o lasă asupra mediului înconjurător. O monitorizare ineficientă a timpului de mers în gol, pe de altă parte, va reduce rentabilitatea investiției.

Rute ocolitoare
Ar trebui să știi dacă șoferii tăi respectă rutele stabilite. E posibil să fie necesar să compari traseul unui șofer cu o rută optimizată, pentru a oferi cea mai mare rentabilitate afacerii tale. Totuși, ar trebui să poți deosebi șoferii care se rătăcesc de la drumul bun, de cei care deviază de la traseu intenționat.
Cu ajutorul monitorizării prin GPS, îți va fi mai ușor să monitorizezi risipa cauzată de șoferii tăi.

Siguranța rutieră
Faptul că nu îi monitorizează nimeni, îî poate face pe unii șoferi să nu respecte regulile din trafic. Deși valorile de mai sus vizează aspecte care afectează în mod direct productivitatea, siguranța rutieră are un efect de amploare asupra altor aspecte legate de flotă și afacerea pe care o conduci.

Dacă șoferii încalcă regulile de trafic, acest lucru poate determina guvernul să impună amenzi mai mari șoferilor și mașinilor. Nerespectarea regulilor de circulație poate cauza accidente care pot genera daune totale vehiculelor, sau va trebui să plătești daune compensatorii victimelor. Acest lucru te poate costa o căruță de bani și timp, încercând să rezolvi aceste probleme.
Monitorizarea performanței șoferilor cu sisteme GPS pot să îți salveze compania de la un dezastru financiar. O greșeală aparent minoră poate să îți afecteze afacerea în mod negativ, prin accidente, răniri, și costuri legate de asumarea responsabilității. În unele cazuri, aceste încălcări de conformitate te pot costa întreaga afacere. Deși poate ți se pare ușor să calculezi costurile directe, inclusiv primele de asigurare și costurile de reparații, s-ar putea să te chinui să faci același lucru cu costurile indirecte, cum sunt rapoartele privind accidentele și timpul și banii cheltuiți pe procese.

Pierderea productivității unei afaceri este de 3-5 ori mai costisitoare decât reparațiile la vehicule și primele de asigurare.

Monitorizarea prin GPS este un instrument util pentru managerii de flote pentru a măsura performanța șoferilor și pentru a reduce costurile în diverse moduri, cum ar fi reducerea valorii primelor de asigurare și asigurând planificarea corectă a întreținerii vehiculelor. Managerii de flote vor înțelege legătura dintre șoferi și profitabilitate. Monitorizarea prin GPS oferă resurse rapide, consumabile, care sunt ușor de înțeles, de măsurat și de comparat cu performanța șoferilor. Cu ajutorul monitorizării, managerii de flote vor putea să pună întrebări despre amenzile primite pentru depășirea vitezei sau pentru nerespectarea regulilor de circulație.