5 mituri despre monitorizarea prin GPS: Demontate!

Miturile sunt create din povești, nu fapte. Miturile legate de monitorizarea prin GPS au apărut probabil când tehnologia a devenit operațională în 1995, dar de atunci s-au schimbat multe lucruri. Monitorizarea prin GPS e acum mai ieftină, mai puternică și extrem de versatilă. Vezi mai jos 5 mituri despre monitorizare GPS: demontate!

1. Doar flotele mari au beneficii prin monitorizarea prin GPS

Și flotele mici pot beneficia de avantajele unui sistem de monitorizare prin GPS. Multe flote mici dispun de bugete restrânse, iar dacă flota ta are cinci sau cincizeci de mașini, economiile pot fi substanțiale, în ceea ce privește costurile asociate cu cheltuielile generale, consumul de combustibil, întreținerea și asigurarea. Monitorizarea prin GPS oferă flotelor mici un avantaj competitiv în numeroase moduri, cum ar fi:

Un serviciu clienți mai bun

Deseori clienții vor să știe unde e marfa lor și când ajunge. Sistemele de localizare prin GPS indică locația exactă a vehiculelor și a mărfii transportate, iar timpii estimați de livrare sunt extrem de preciși.

Management superior al flotei

Managerii de flote care folosesc sisteme de monitorizare prin GPS pot fi siguri că bunurile lor sunt utilizate în mod corespunzător. Vehiculele care nu sunt monitorizate pot să ocolească rutele stabilite, să devieze de la trasee sau să rămână parcate ore întregi, fără ca nimeni să bage de seamă. Aceste activități sunt reduse substanțial atunci când managerul de flotă poate detecta locația curentă a vehiculului și timpul pe care acesta l-a petrecut în acel loc. Șoferii sunt mai puțin predispuși să întârzie la muncă (sau să plece înainte de a se termina programul), când realizează că activitatea lor este monitorizată.

2. Sistemele de monitorizare prin GPS sunt prea complicate

Majoritatea sistemelor de monitorizare prin GPS sunt alcătuite dintr-un receptor de urmărire, care este instalat în fiecare vehicul, și o interfață care colectează, organizează și prezintă datele. Instalarea acestora este un proces simplu.

În timp ce caracteristicile avansate s-ar putea să necesite o anumită perioadă de timp pentru a fi asimilate, curba de învățare este scurtă pentru elementele de bază ale GPS-ului, cum sunt locația vehiculelor, utilizarea și comportamentul șoferilor. Managerii de flote văd informațiile într-un panou de control, prin simpla logare pe o platformă online, pe calculatorul sau pe telefonul lor. Activitatea flotei devine transparentă, deoarece informația este prezentată sub formă de rapoarte, diagrame sau grafice.

Interfețele sunt, în general, extrem de intuitive, ceea ce le face ușor de utilizat pentru tot personalul esențial.

3. Monitorizarea prin GPS nu este benefică flotelor care au aceleași rute zilnic

Șoferii care conduc pe aceeași rută, zilnic, POT beneficia de funcționalitatea de optimizare a rutei, disponibilă la sistemele de monitorizare prin GPS.

De exemplu, condițiile de trafic, accidentele sau lucrările efectuate la carosabil, pot întârzia șoferii pe perioade lungi de timp. Sistemele de navigare prin GPS pot detalia rute alternative pentru a evita zonele cu probleme și pentru a menține vehiculele în grafic, pentru a duce la bun sfârșit treaba.

Progresul individual al fiecărui vehicul poate fi, de asemenea, observat, astfel încât un manager de flotă să poată monitoriza finalizarea lucrărilor și să remarce problemele din timp, iar dacă este cazul să facă ajustări sau să redistribuie sarcinile. Cea mai mică flotă de vehicule va avea o mai mare productivitate, va consuma mai puțin combustibil și va avea clienți mai mulțumiți, atunci când își optimizează rutele în timp real, pentru încărcărea mărfii și a livrărilor.  

4. Sistemele de monitorizare prin GPS sunt prea scumpe

Mulți manageri de flote au crezut acest mit, că sistemele de monitorizare prin GPS sunt prea scumpe, când, în realitate, această investiție se amortizează foarte rapid, prin economii pe care le pot avea. Domeniile care înregistrează reduceri de costuri includ:
Alertele GPS sunt o caracteristică importantă a tehnologiei moderne. Pot fi setate alerte pentru a economisi combustibil, permițând managerilor să reducă timpul de relanti, depășirile de viteză și devierile de la rutele stabilite. Pot fi setate alerte care să abordeze în mod proactiv toate necesitățile de întreținere și reparații ale vehiculelor.

Orice deviere de la rutele prestabilite poate declanșa o alertă, la fel și, orice utilizare neautorizată a vehiculelor, în sau în afara unei zone specifice. Primele de asigurare sunt de asemenea, în mod frecvent reduse, ca urmare a instalării unui sistem de monitorizare prin GPS. Aceste beneficii depășesc de multe ori costul soluțiilor de monitorizare prin GPS a flotelor.

5. Șoferii s-ar putea supăra și ar putea să plece

Sistemele de monitorizare prin GPS au funcționalități care ajută managerii să monitorizeze și să urmărească performanțele șoferilor, dar, oferă, de asemenea, și foarte multe avantaje, care sunt benefice, în mod direct, șoferilor. Optimizarea rutelor și ajutorul eficient, primit din partea dispecerilor, îi ajută pe șoferi să ducă la bun sfârșit mai multe activități zilnice, scăzând nivelul de frustrare asociat cu întârzierile.

Siguranța șoferilor este îmbunătățită, deoarece șofatul agresiv și viteza excesivă sunt reduse, deseori prin simplul fapt că sunt monitorizați. Vehiculele sunt mai sigure, datorită unei întrețineri preventive stricte, programată în sistem. Avantajele economice oferite de sistemele de monitorizare prin GPS acționează pentru a spori siguranța locurilor de muncă pentru șoferi și, de obicei, le oferă oportunitatea de a câștiga mai mulți bani. Reticența se transformă în încredere, la majoritatea șoferilor, după folosirea unui sistem de monitorizare prin GPS pentru o scurtă perioadă de timp.

Dacă încrederea într-un mit te oprește să investești într-un sistem de monitorizare prin GPS, verifică mai întâi faptele. Milioanele de lei pe care flota ta le poate economisi; acesta este un fapt pe care poți să te bazezi. Află mai multe detalii despre monitorizarea prin GPS, aici