2 moduri importante prin care poți economisi bani cu utilajele tale

Sistemele de monitorizare prin GPS s-au dovedit a fi de neprețuit pentru unitățile mobile, prin furnizarea unor caracteristici, precum urmărirea flotei în timp real, optimizarea rutelor și analiza siguranței conducătorilor auto. Cele mai multe companii care folosesc sistemele de monitorizare prin GPS, raportează o rentabilitate rapidă a investiției în astfel de echipamente.

Sistemele GPS sunt, de asemenea, instrumente extrem de valoroase pentru companiile de construcții care folosesc echipamente scumpe și dispun de active valoroase în domeniu. Urmărirea diverselor bunuri în locații multiple (cu cerințe diferite și termene stricte) necesită o planificare atentă și strategii pe termen lung.

Cu toate acestea, planurile pot să nu iasă așa cum au fost stabilite și de cele mai multe ori acest lucru se întâmplă. Atunci strategiile trebuie modificate pentru a include și problemele apărute: fie cu angajații, cu defecțiuni ale echipamentelor sau chiar furturi de echipamente. Întârzierile lungi în calendarul unui proiect, pot fi dezastruoase din punct de vedere financiar.

Un sistem de monitorizare prin GPS a utilajelor de construcții, oferă o platformă unificată, care le permite managerilor să monitorizeze toate echipamentele 24/7, să efectueze modificări pe loc și să nu depășească bugetul alocat. În cele ce urmează îți prezentăm cele două moduri importante prin care sistemul de monitorizare prin GPS al utilajelor de construcții te pot ajuta să economisești bani. 

1. Consumul de combustibil

Consumul de combustibil variază dramatic, în funcție de diverși factori, inclusiv mărimea motorului, modelul și designul vehiculului și greutatea încărcăturii. Sistemele de monitorizare prin GPS oferă managerilor de flote informații esențiale despre utilizarea combustibilului în două mari domenii: performanța șoferului/operatorului și problemele legate de întreținerea echipamentelor. Aceste două variabile contribuie în mod semnificativ la utilizarea eficientă a combustibilului sau la cheltuieli inutile.

              Condusul agresiv

Accelerarea rapidă, depășirile de viteză sunt comportamente care cresc consumul de combustibil. Sistemele GPS pot monitoriza comportamentele agresive de conducere și depășirile de viteză și apoi să avertizeze managerii de flote de apariția lor, astfel încât aceștia să le poată adresa imediat.

Unele companii afirmă că au înregistrat până la 25% economii la consumul de combustibil atunci când obiceiurile de conducere agresive au fost reduse. RPM-ul sunt un alt factor care trebuie luat în considerare la calcularea consumului de combustibil, din moment ce mai puține rotații consumă mai puțin combustibil.

Monitorizarea utilajelor de construcție cu ajutorul sistemelor GPS ajută managerii să știe când vehiculele și echipamentele sunt folosite în cel mai eficient mod. Pentru o eficiență maximă a consumului de combustibil, accelerația trebuie apăsată ușor și treptat, iar apoi presiunea ar trebui mărită fără a forța motorul.

              Excesul de ralanti

Funcționarea în gol a motorului este extrem de costisitoare. Dacă se consumă în ralanti 4 litri de motorină pe zi, în decursul unui an pentru o singură unitate, costul poate depăși ușor 4,000 de lei. Înmulțește această sumă cu numărul de vehicule și echipamente care operează în flota ta și devine clar că excesul de ralanti poate avea un impact semnificativ asupra liniei de bază. Motoarele mari, cu deplasări mari, ard combustibilul foarte rapid când motorul funcționează în gol, crescând mai mult costurile.

Rularea în gol a motorului scade, de asemenea, durata de viață a utilajelor de construcții. Motoarele care sunt în mișcare la ralanti nu produc căldura adecvată pentru o bună combustie și, prin urmare, depunerile tind să se acumuleze de-a lungul pistoanelor și pereților cilindrilor. Aceste depuneri contaminează uleiul, declanșând forța de frecare care deteriorează componentele motorului. Sistemele de urmărire prin GPS trimit alerte atunci când un vehicul este la ralanti, împreună cu rapoarte detaliate despre durata rulării în gol a motorului.

               Mentenanța preventivă

Economia consumului de combustibil și echipamente menținute corespunzător sunt strâns legate între ele. O caracteristică importantă a sistemelor de urmărire prin GPS a echipamentelor de construcții este abilitatea acestora de a monitoriza intervalele de întreținere prestabilite și de a furniza alerte de programare constante pentru a efectua verificări corecte de întreținere.
Există zece componente importante, care, întreținute corespunzător pot aduce economii de combustibil între 30% și 50%. Iată care sunt aceste componente:
  • Alinierea roților
  • Anvelopele
  • Răcirea motorului
  • Uleiul de motor și alți lubrifianți
  • Filtre de admisie / evacuare
  • Compresoarele de aer
  • Aerul condiționat
  • Filtrele de combustibil
  • Dispozitivele aerodinamice
  • Sistemele electrice 

2. Prevenirea furturilor

Furtul de echipamente și utilaje de construcții este încă o problemă serioasă pentru industrie, iar valoarea totală a echipamentului furat din întreaga țară continuă să crească anual. Adaugă și diferitele costuri indirecte, care pot fi atribuite furturilor de echipamente, cum ar fi întârzierile proiectelor și costurile de închiriere pe termen scurt, iar strategiile de prevenire a furtului devin semnificativ mai importante.

Industria construcțiilor este vizată de hoți din diferite motive. Rata de recuperare a echipamentelor furate este foarte scăzută și, adesea, există puțină securitate la șantierele de construcții, în special în afara orelor de lucru. De asemenea, echipamentele de construcție și piesele de schimb sunt la mare căutare.

Împreună cu echipamentele de înregistrare audio și video, sistemele de monitorizare prin GPS sunt o metodă importantă pentru a preveni și a reduce furtul de echipamente și utilaje.

Sistemele de monitorizare prin GPS pentru echipamentele de construcții, pot alerta managerii de flote atunci când orice bun a plecat sau a intrat într-o anumită zonă. Alertele pot fi declanșate și în cazul în care un vehicul se deplasează în anumite perioade de timp. Sistemele de monitorizare prin GPS pot fi conectate la un software care le permite managerilor de flote sa activeze/dezactiveze de la distanță motorul unui vehicul. Dacă echipamentul de construcție a fost furat, locația sa poate fi identificată de către sistemul GPS, în timp real, mărind substanțial șansele de recuperare.

În timp ce unele cheltuieli nu pot fi diminuate, altele pot fi, iar acestea te pot costa mai mult decât crezi. Un sistem de monitorizare prin GPS a echipamentului de construcție îți permite să preiei controlul asupra detaliilor minore și majore care influențează bilanțul companiei.