10 indicii de căutat la un furnizor de servicii de monitorizare prin GPS

10 indicii de căutat la un furnizor de servicii de monitorizare prin GPSUtilizarea corectă a serviciilor de monitorizare prin GPS reduce cu până la 30% consumul de carburant. Știți tot timpul unde sunt vehiculele flotei, cine le conduce, cum le conduce și aveți un instrument excelent de management de flote auto. Nimeni nu mai pune la îndoială beneficiile acestor sisteme. Așadar, ai ajuns ca manager sau proprietar de flotă să faci și tu acest pas și ai decis să montezi pe vehiculele tale aceste sisteme. Ai început căutările, minima cercetare de piață pe care toți o întreprindem înainte de a face o investiție. Problema e că acum nu mai ești la fel de sigur cum să alegi din numărul tot mai mare de furnizori de servicii de monitorizare prin GPS. Primul lucru pe care trebuie să ți-l amintești este acela că nu există nici o soluție miraculoasă, bună la orice, care odată instalată funcționează singură, fără nici un ajutor și garantat 100% de furnizor. Dincolo de funcționalitatea de urmărire și de monitorizare prin GPS, caracteristicile și serviciile diferă între diferiții furnizori. Dar cum alegem, după ce anume ne uităm când facem alegerea? Iată câteva întrebări importante, la care o să încercăm să vă ajutăm să vă găsiți răspunsul prin acest articol.
 

Analiza furnizorilor de servicii de monitorizare prin GPS

În primul rând, așa cum spuneam deja voalat, trebuie să începeți cu o cercetare de piață, măcar prin minima căutare online a furnizorilor și parcurgerea informațiilor oferite de ei. Achiziția unor sisteme de monitorizare prin GPS și montarea lor reprezintă o investiție. Așadar, ar fi greșit să vă decideți după prima ofertă primită. Alocați-vă timp să studiați ce anume vi se oferă și la ce preț. Când analizați diferitele opțiuni pe care le aveți la dispoziție, asigurați-vă că faceți cercetările riguros – pentru asta puneți toate întrebările care vă vin în minte. Rețineți că nu există întrebări greșite, pentru că este până la urmă cercetarea voastră și voi trebuie să fiți lămuriți la finalul ei. E bine de asemenea să solicitați întotdeauna o demonstrație live a funcționării sistemelor, deoarece toate platformele au o interfață de utilizator unică, fiecare producător încercând să vină cu o interfață de folosire a serviciilor cât mai bună. Ce anume să urmăriți, ce indicatori să aveți în vedere? Pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie pentru afacerea dvs., mai jos putem trece în revistă 10 lucruri pe care un furnizor de servicii de monitorizare prin GPS de calitate ar trebui să le aibă:
  1. Longevitate - Furnizorii de servicii de monitorizare prin GPS a flotelor ar trebui să fie companii deja bine stabilite, cu experiență deja dovedită anterior și un minim renume. Aveți grijă și feriți-vă de companiile care nu au măcar 5-10 ani experiență, pentru că nu știți care le sunt capacitățile. Până la urmă, pe lângă sisteme în sine, achiziționați și un abonament lunar, în care sunt incluse și serviciile de mentenanță, consultanță și intervenție atunci când, din diferite motive, apar probleme în funcționare.
  2. Valoarea investiției - Luați în considerare ceea ce investiți într-o soluție de monitorizare prin GPS și ceea ce obțineți în schimbul investiției. Beneficiile ar trebui să depășească întotdeauna investiția. De pildă, prin folosirea sistemelor de monitorizare prin GPS de la Fomco, investiția se amortizează în doar câteva luni, grație reducerii consumurilor de combustibil de până la 30%.
  3. Fiabilitate - Furnizorii de servicii de monitorizare prin GPS ar trebui să ofere un pachet complet, perfect integrat software și hardware, care să ofere în final servicii fiabile. Ar trebui să poți să fi sigur că sistemul tău de monitorizare prin GPS funcționează atunci când ai nevoie de el și datele tale sunt în siguranță.
  4. O rețea de montatori de cea mai bună calitate - Companiile care produc și livrează sisteme de monitorizare prin GPS ar trebui să utilizeze montatori propri sau autorizați, care nu sunt doar disponibili rapid pentru clienții lor, ci sunt și cei mai buni la ceea ce fac. De pildă, în cazul Fomco GPS, lucrează o rețea națională de montatori, care sunt disponibili oriunde în țară pentru clienți. Aceștia montează și calibrează sistemele, astfel încât să fie siguri că ele vor funcționa la parametri optimi. 
  5. Inovație - Un furnizor de calitate ar trebui să fie unul din liderii din industria serviciilor de monitorizare prin GPS, cu o experiență dovedită în aceste tehnologii. De ce e important asta? Pentru că furnizorii de calitate, cum e Fomco GPS, au capacitatea de a personaliza și adapta soluțiile de monitorizare prin GPS, la cerere, pentru nevoi specifice clienților.
  6. Acoperire totală - Furnizorii de servicii de monitorizare prin GPS ar trebui să ofere dispozitive capabile să funcționeze în mai multe rețele de comunicații, precum și prin satelit, pentru a asigura o acoperire maximă. Produsele Fomco GPS asigură monitorizarea GPS și transmiterea informațiilor prin rețelele GSM. Informațiile sunt colectate și acolo unde rețelele GSM au semnal slab sau nu au deloc acoperire, iar când dispozitivul ajunge din nou în aria de acoperire, informațiile sunt transmise către server.
  7. Instruire extinsă - Multe din platformele de monitorizare prin GPS sunt intuitive și ușor de învățat, însă nu toți avem aceeași capacitate de învățarea. În plus, funcționarea unei platforme poate fi intimidantă la început. Așdar, este important ca furnizorii să ofere cursuri gratuite sau tutoriale pe o varietate de caracteristici pentru utilizatorii noi, dar și pentru cei mai avansați.
  8. Serviciul de relații cu clienții - Este esențial ca un furnizor de servicii de monitorizare prin GPS care se respectă să fie capabil să ofere partenerilor un serviciu de relații cu clienții prompt și profesional, care să rezolve problemele care sunt inerente. De la acest serviciu e important ca aceștia să poată primi informații și să li se răspundă cu rapiditate solicitărilor.
  9. Clienți satisfăcuți - Dacă avem de-a face cu furnizori cu experiență și renume, atunci ar trebui să fie și dovezi care să ateste acest lucru. Un furnizor de sisteme profesionale de monitorizare prin GPS ar trebui să aibă mărturii ale clienților ca dovadă a fiabilității lor.
  10. Externalizare - Nu toți managerii de flotă au timpul să se ocupe de studierea datelor și rapoartelor generate de sistemele de monitorizare prin GPS. Atunci ajută mult dacă furnizorul tău de servicii de monitorizare prin GPS are capacitatea de a asigura externalizarea analizării datelor.
Iată așadar 10 indicatori de urmărit atunci când alegeți furnizorul dvs. de servicii de monitorizare prin GPS, ca să puteți lua o decizie corectă.